Referat - Accidente nucleare II

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
422
Etichete
accidente, nucleare
Descarcari
282
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Accidente nucleare


*In 1937,in timpul prigoanei fasciste a acelor ani,in care Hitler ameninta cu „bomba finala”,a fost descoperita in Germania „reactia de fisiune in lant”,a dat posibilitatea construirii bombei atomice,care a fost experimentata in localitatea Los Alamos(New Mexico,SUA),pentru prima data,constand in detonarea unei bombe bazate pe fisiunea uraniului.
Primul dezastru nuclear a avut loc odata cu detonarea primei bombe atomice asupra orasului Hiroshima,care s-a soldat cu peste 100.000 morti.
In prezent s-au emis multe ipoteze privind posibilitatea exploziei unui reactor nuclear precum o bomba,lucru care nu este posibil.Dar sunt insa posibile accidente datorita supraincalzirii reactoarelor in care componentele lor se pot topi.Reactoarele moderne sunt inchise in conditii extrem de izolate precum ar fi containerele.
*In 1979 la centrala din Three Mile Island(Pennsylvania,SUA) datorita defectarii sistemului de racire al centralei,s-a supraincalizit reactorul,dar paguba a fost reparata in catava minute(pagubele materiale fiind „mici”,de peste un miliard $).
*Cel mai mare accident nuclear a avut loc la Cernobil(Ucraina) in 1986,cand reactorul 4 a suferit o supraincalzire,provocand mari pagube,cum ar fi pierderi de vieti omenesti,precum si boli sau mutatii genetice,zona fiind,in prezent,sub radioactivitate,totul fiind datorita temperaturilor mari si a nerespectarii regulilor si a disciplinelor tehnologice fapt care a dus chiar la aparitia accidentelor genetice,cum ar fi mutantii(animale,etc.)
In prezent,datorita sistemelor avansate pentru prevenirea a astfel de accidente,posibilitatile producerii unui accident asemenator Cernobil-ului sunt aproape nule.
O mare problema in energetica nucleara o reprezinta depozitarea rezidurilor nucleare,care sunt produse de reactoare.Acestea pot infecta grav mediul inconjurator.
Reziduurile sunt depuse in containere speciale,puse sub pamant in vechi mine parasite.In 1957,in Rusia,intr-un loc de depozitare din muntii Ur


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org