Referat - Active

Categorie
Referate Contabilitate
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
516
Etichete
active
Descarcari
399
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Active

Activul este definit ca fiind o resursa controlata de intreprindere ca rezultat al unor evenimente anterioare se de la acre se asteapta sa genereze beneficii economice viitoare(incasari) pentru intreprindere.
Activele imobilizate (imobilizari) reprezinta bunuri economice caracterizate prin:
durata de folosinta indelungata in activitatea intreprinderii
lichiditate mai mare de un an
participa la mai multe circuite economice
isi transmit valoarea asupra produselor noi obtinute
Activele imobilizate se diferentiaza la randul lot in rapot cu unele trasaturi specifice care determina regruoarea in raport de forma pe care o imbraca si ed destinatia economica astfel:
Imobilizari necorporale (intagibile) sunt valori patrimoniale care nu imbraca fizic o forma materiala concreta.Structura imobilizarilor necorporale cuprinde:cheltuieli de constituire, chltuieli de dezvoltare, concesiunile, brevetele de inventie,licenta, know-how,marci de fabrica si comerciale,fond de comert, programe informatice.
Cheltuielile de constituire ale soc.cuprind chelt.ocazionate de infiintarea acesteia, cum ar fi:taxe de inscriere, taxe de inmatriculare,helt.de prospectare a pietei,de publicitate.
Cheltuielile de dezvoltare sunt chelt. care se atribuie direct activitatii de dezvoltare in scopul aplicariirezultatelor cercetarii.
Concesiunile reprez.chelt.facute de agentul economic pt. a obtine dreptul de folosire si exploatare a unot bunuri sau exercitarea unei activitati din domeniul public sau privat pe o perioada de timp.
Brevetele de inventie reprez chelt. efectuate de agentul economic in vederea realizariiunei anumite inventii sau comercializarea ei.
Licenta este o autorizatie eliberata contacost de inventatori,beneficiarilor interesati in utilizarea unei tehnologii sau autorizatii acordate de stat firmelor importatoare sau exportatoare asupra unor bunuri care fac obiectul unor restrictii.
Knoew-how reprezinta ansamblul cunostintelor tehnice detinute de o intrprindere in legatura cu fabri


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org