Referat - Alegoria II

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
311
Etichete
alegoria
Descarcari
243
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Alegoria
ALEGORIA – face parte din categoria comparatiilor, dupa cum arata Hegel in Prelegeri de estetica, si concretizeaza idei abstracte. Un sir de metafore, epitete,personificari produc concretizarea ideii abstracte. In Miorita se exprima figurat ideea de moarte la care participa brazii,paltinii,muntii,pasarelele.
ALITERATIA – consta in repetarea intentionata a unor sunete cu efect eufonic,muzical,imitativ si are adesea valoare onomatopeica. Aliteratia sunetelor t si d din poezia Umbra lui Mircea La Cozia de G. Alexandrescu sugereaza plesnitura valurilor Oltului de zidul manastirii.
ARTA POETICA – desemneaza o adevarata opera de legislatie literara referitoare la idei estetice, principii, trasaturi esentiale, norme ale artei in general, ale poeziei in special.Poetica poetilor are caracterul unei justificari a propriei arte. Poetiac moderna pastreaza caracterul programatic al artei poetice clasice, nu mai are trasaturi dogmatice de odinioara:studiaza structurile poematice devenind o disciplina descriptiva. Exemple de arte poetice: Eu nu strivesc corola...L Blaga, Testament de T.Arghezii,Joc secund I Barbu
AUTORUL – este o persoana care creeaza o opera literara, artistica, stiintifica sau publicistica. Autorul literar realizeaza opere in care se reflecta realitatea prin imagini artistice, construite cu ajutorul cuvintelor. Astfel,literatura este o arta a cuvantului si cuprinde totalitatea creatiilor beletristice scrise si creatiile folclorice,care circula pe cale orala. Operele pot avea un singur autor sau mai multi. Uneori autorul este necunoscut.
CARCATERIZAREA DE PERSONAJ – Personajul literar intruchipeaza continutul de idei, determinat de idealul estetic al autorului. Pentru a da viata personajelor sale, in functie de aspectele de viata prezentate , autorul le caracterizeaza, evidentiaza trasaturile fizice si morale ale acestora. Mijloacele de caracterizare sunt: propriile opinii,limbajul, caracterizarea directa, caracterizarile facute de alte personaje ale ope


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org