Referat - Alimentatia vegetariana

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
348
Etichete
alimentatia, vegetariana
Descarcari
256
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Liceul Teoretic „Mihai Saulescu”
Predeal

Specialitate : Alimentatie publica





Tema: Alimentatia vegetariana, moda sau
orientare spre o alimentatie
sanatoasa























“Iata va dau toata iarba ce face
samânta de pe toata fata pamântului.
Si tot pomul ce are rod cu samânta în
el. Acestea vor fi hrana voastra”
-Facerea 1.29-




Pentru foarte multi oameni, a fi vegetarian înseamna mai mult decât un moft si reprezinta un stil de viata. Cei care au renuntat sa se mai hraneasca din produse de origine animala o fac din motive religioase sau etice, legate de mediul inconjurator sau de propria stare a sanatatii. De aceste persoane, si nu numai, trebuie sa tineti seama atunci când aveti de condus un restaurant, cele mai importante mese având nevoie si de o (din ce în ce mai des invocata) alternativa vegetariana.

Mâncarea cea mai folosita într-o alimentatie vegetariana este cea care include legume, fructe si diverse cereale. Soia este, de asemenea, un produs esential pentru anumite diete, exceptând persoanele care au alergie la acesta.


Cum manânca un vegetarian

În primul rând, se manânca toate fructele si legumele posibile, cât mai proaspete si în cantitati cât mai mari, mai ales din cauza ca o preparare cât mai sumara pastreaza nutrientii în stare aproape perfecta. De asemenea, se consuma cereale, soia, precum si cateva produse de natura organica. Acestea din urma produse contin foarte putine pesticide sau fertilizatori chimici, ouale fiind incluse în meniurile vegetariene întru compensarea nevoii de proteine animale, manifestata serios in organismul uman.

Consideratii dietetice

Din clipa în care ne nastem, corpul nostru este legat în mod esential de aer, apa si hrana. Pentru a reusi sa ne m


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org