Referat - Amerigo Vespucci II

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
317
Etichete
amerigo, vespucci
Descarcari
225
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Amerigo Vespucci II






Amerigo Vespucci a fost unul dintre cei mai mari navigatori ai tuturor timpurilor.
S-a nascut pe 9 Martie 1454, în Florenta. A fost al treilea copil al lui Nastagio Vespucci, notar, si al Lisei de Giovanni. Familia Vespucci era una dintre cele mai culte si mai respectate familii de aristocrati din Florenta. Pentru a demonstra statutul familiei sale, în 1472, tatal lui Amerigo a dat ordin sa se picteze pe unul dintre zidurile unei biserici construite de un alt membru al familiei Vespucci în 1383, portretul familiei sale.
Amerigo a fost foarte mult influentat de unchiul sau Giorgio Vespucci. Giorgio colecta manuscrise si detinea o biblioteca pe care mai târziu a daruit-o familiei Medici, conducatoarea Florentei.
Cu un an înainte ca Amerigo sa se nasca Giorgio construieste o scoala la manastirea sa din San Marco. Atunci când Amerigo împlineste vârsta de 8 ani Giorgio moare.
Giorgio a vazut în Amerigo salvarea familiei Vespucci ce se destrama.
Învatând cu unchiul sau Amerigo a facut o pasiune pentru Dante Aligherii si pentru Virgil. Unchiul sau la initiat în psihologie dar mai ales în învataturile lui Aristotel, ce includeau astronomia, cosmografia si geografia.
Tatal lui Amerigo, Sir Nastagio, îsi facuse planuri ca fiul sau sa intre în viata comerciala. Nastagio s-a împotrivit trimiterii lui Amerigo la Universitatea din Pisa laolalta cu alti oameni needucati, ca Leonardo da Vinci si Shakespeare. În schimb Amerigo a urmat cea mai renumita scoala de geografie din Florenta, Paolo Toscanelli (1397-1482). Toscanelli era cel mai marte cosmograf al timpului si de asemenea un mare colectioner si realizator de harti.
Toscanelli avea aspiratii sa navigheze în vestul Indiilor, asa ca este indicutabilfaptul ca el, Toscanelli, este omul ce i-a implantat lui Amerigo ideea de a naviga spre vest.
Tatal lui Amerigo a murit în Aprilie 1478 si astfel Amerigo a devenit mostenitorul averii familiei sale.
A devenit managerul familiei Medici, si timp de 1


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org