Referat - Antipater din Sidon

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
336
Etichete
antipater, din, sidon
Descarcari
220
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Antipater din Sidon


Cele sapte minuni ale lumii alcatuiesc una dintre cele mai cunoscute liste care au fost intocmite vreodata.Cu toate acestea,putini sunt cei care le pot enumera pe toate.Numarul sapte are de multa vrema o semnificatie deosebita,dar de ce a fost ales tocmai acest grup de sapte?Prima mentiune a celor sapte mai faimoase constructii in care au fost incluse piramidele si Gradinile Suspendate din Babilon.Dupa el a urmat un matematician pe nume Philo din bizant,prin anul 225 i.H.,si un scriitor grec, Antipater din Sidon pe la anul 130 i.H.Cei doi si-au alcatuit propiile lor clasificari.
De ce s-au construit minunile?
In antichitate personalitatile importante au facut constructii magnifice ca o dovada elocventa a puterii si influentei pe care le aveau.Nu poate sa nu te impresioneze maestria pe care o presupun asemenea constructii, si existenta lor a constituit o sursa de mare mandrie oamenii din partea locului.Fervoarea religioasa a jucat si ea un rol important in aparitia multora dintre aceste minuni, si toate cele sapte constructii au devenit importante puncte de atractie turistica.
Scriitorii greci au alcatuit lista celor sapte din cladirile care le erau la indemana si toate se aflau in imperiul lui Alexandru cel Mare. Cele sapte minuni ale lumii antice au fost: Marea Piramida de la Giza, Statuia lui Zeus din Olimpia, Mausoleul de la Halicarnas, Gradinile suspendate din Babilon, Colosul din Rodos, Farul din Alexandria si Templul zeitei Artemis din Efes.
Turismul in vremurile de demult.
Calatoriile in tari indepartate sunt un mod relativ modern de petrecere a timpului liber. In lumea antica era adesea greu si periculos sa calatoresti, si putini oameni, in afara de soldati si negustori, au calatorit la distante mari.In secolul al XVIII-lea europenii cultivati au inceput sa faca un mare tur al oraselor si constructiilor de importanta istorica, in special a celor din Italia, dar


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org