Referat - Anzii

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
307
Etichete
anzii
Descarcari
242
Nota
0 / 10 - 0 voturi

REFERAT





A N Z I I

Ion Eduard













Când vorbesti despre Anzi , gândul te duce la acei munti pe lânga care orice superlativ pare o chestiune marunta nesemnificativa.
Sunt muntii în care a înflorit civilizatia înca, un popor disparut si care a lasat oamenilor prezentului tot felul de mistere, care mai de care mai greu de descifrat.
Anzii se întind în America de Sud pe o lungime de peste 7600 km de la Marea Crabilor , în nord la Capul Horn , în sud..
Cea mai mare altitudine se înregistreaza în vârful Aconcagua , atingând înaltimea de 6959 de m, iar latimea maxima este de 650 de km în sectorul central al Anzilor Bolivieni .
Numerosi vulcani întâlniti în lungul acestui lant sunt fragmentati de multe aliniamente tectonice care au determinat un vulcanism farte activ.
De fapt acest areal vulcanic se înscrie în celebrul „Cerc De Foc Al Pacificului”.
Culmile cele mai înalte sunt acoperite de numerosi ghetari si sunt brazdate de vai glaciare cuaternare si actuale.













Continentul American este singurul continent al Terrei care se desfasoara în cele doua emisfere , din regiunea Artica în regiunea Antartica .
America este de fapt constituita din doua mese , continentale , America de Nord si America de Sud unite printr-un istm îngust , cu o latime de 87 km .
Daca în America de Nord , lanturi muntoase apar pe cele doua laturi ale continentului , în America de Sud , singurul lant muntos , dispus longitudinal de la nord la sud , este situat pe latura vestica .
Acestia sunt Anzii , împunatori prin dimensiunile înregistrate si prin pitorescul peisajelor.














Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org