Referat - Apele statatoare

Categorie
Referate Ecologie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
357
Etichete
apele, statatoare
Descarcari
249
Nota
0 / 10 - 0 voturi

APELE STATATOARE

Stiinta complexa, ecologia, studiaza interactiunile dintre organisme si mediul lor de viata.Pentru a explica modul de functionare a tuturor fiintelor vii, ea detaliaza si analizeaza toate nivelurile de organizare a lumii vii.
Ecologia este stiinta care studiaza raporturile existente între organisme si mediul lor de viata.Punct de convergenta a numeroaselor altor discipline – biologia, fiziologia, genetica, biogeografia,stiinta evolutiei – ecologia este o disciplina relativ tânara aparuta în anii 1930.Însa numele i-a fost dat, în 1866 de biologul german Ernest Haechel. Ecologia studiaza toate nivelurile de organizare a lumii vii, cu exceptia celui individual. Ea cerceteaza fiintele vii în mediul lor de viata,dar si specia, populatia,comunitatea ecologica,ecosistemul si biosfera formata din totalitatea ecosistemelor.
Fiecare dintre aceste niveluri este guvernat de legile chimiei si ale fizicii, de asemenea, ori de câte ori se trece de pe un nivel pe altul, apar noi proprietati. Aceste ,,proprietati emergente” specifice lumii vii, apar ca efect al interactiunii dintre diversii constituenti ai unui nivel.
Atunci când studiaza relatiile indivizilor cu mediul, oamenii de stiinta fac ,,autoecologie”.Ei analizeaza comportamentul unei fiinte vii pe fondul limitarilor impuse de mediu si încearca sa înteleaga modul în care se adapteaza la acest mediu. De asemenea, evalueaza capacitatea de supravietuire a organismului respectiv atunci când constrângerile mediului se modifica.

Ecologii studiaza modul de adaptare a fiintelor vii la constrângerile mediului.
Pentru aceasta, studiile pe teren, asociate cu experimente de laborator,permit identificarea unor factori–cheie.Element fundamental al ecofiziologiei, factorul limitator este acel parametru fizico – chimic care exercita cea mai importanta actiune asupra speciei studiate.Daca acesta scade sub un anumit prag sau daca, dimpotriva, îl depaseste, specia risca s


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org