Referat - Bangladesh

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
363
Etichete
bangladesh
Descarcari
194
Nota
0 / 10 - 0 voturi

25.01.2006

Bangladesh

Bangladesh este situata la est de India,sud de Bhutan si la vest de Thailanda.Capitala si cel mai mare oras al Bangladeshului este Dhaka.
Balngladesh este o tara joasa traversata de multe râuri.Cea mai mare parte a statului este localizat în regiune de lânga delta formata de râurile Ganges, Brahmuputra si Meghna unde zonele sunt fertile datorita fluxurilor de la râuri care refirtilizeaza pamântul.



Râurile sunt într-un numar foarte mare tara avand cam 200 de râuri navigabile, iar 2 dintre cele mai mari râuri ale Asiei vin si se unesc formând Padma.
Clima din Banladesh este tropical musonica.În toate zonele cam 80 % din ploi cad în timpul anotimpului ploios care dureaza cam de la sfârsitul lunei Mai si mijlocul lunii Octombrie.Media precipitatiilor anuale este de cam 1,400 în estul tarii si 5,080 în vestu tari.Bangladesh are o temperatura calda în timpul anului cu putine diferente de la luna la luna.Ianuarie(19°) pare sa fie cea mai rece luna iar Mai cea mai calda (29°).




Bangladesh are o fauna bogata care includ 109 manifere indigene, 295 specii de pasari , 119 tipuri de reptile si 200 de specii marine si pesti de apa dulce.Unele din cele mai renumite animale din zona ar fii maimutele, tigrii bengalezi, elefantii si leoparzii.
Cu exceptia gazului natural care se gasesc in mari cantitati, ei nu prea mai au multe resurse.cea mai mapre parte a gazului a fost descoperit la mijlocul anilor 90, el se gaseste atât pe tarm cat si pe mare în mari cantitati cam 300 trilioane de m cubi o alta resursa importanta este o mare mina de carbune.
Populatia estimata în 2003 a Bangladeshului este de 138,448,210 locuitori, facând Bangladeshul una din cele mai populate tari din lume:Densitatea populatiei este de 938 persoane pe km² iar distributia lor este aproape egala.Bangladesh suporta o mare populatie rurala, cu numai 26% din populatie traind la oras.Multi dintre oameni cam 60% sunt de vasta mai mica de 25 de ani iar numai 3% au vârsta mai mare


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org