Referat - Baze de date informatice pentru marketing

Categorie
Referate Marketing
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
431
Etichete
baze, date, informatice, pentru, marketing
Descarcari
374
Nota
0 / 10 - 0 voturi

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCURESTI
FACULTATEA DE CIBERNETICA, STATISTICA SI INFORMATICA ECONOMICA




















– referat –


















Utilizarea tehnologiei informationale în sprijinul activitatilor comerciale si a celei de marketing este un subiect de prima actualitate pentru numeroase companii. Confruntate cu piete din ce în ce mai competitive, cu consumatori tot mai exigenti si cu segmente de referinta tot mai restrânse, organizatiile trebuie sa gaseasca noi metode de a dobândi avantaje competitive si de a obtine un profit. Multe institutii realizeaza ca exploatarea unor programe de asistare a vânzarilor si a activitatilor de marketing poate conduce la cresterea volumului de vânzari, la scaderea costurilor si la diversificarea serviciilor catre clienti, asigurând astfel si fidelizarea acestora.
De obicei, compartimentul de vânzari si de marketing este ultimul din companie în ceea ce priveste computerizarea. Totusi, în ultimii zece ani s-au înregistrat progrese uriase în domeniu, pe masura ce avantajele utilizarii tehnologiei informationale în activitatea de marketing au devenit evidente pentru tot mai multe companii. Studiul recent efectuat de Price Waterhouse a demonstrat faptul ca, în ciuda recesiunii, firmele considera bazele de date ca fiind un instrument de lucru mai valoros ca niciodata pentru marketing. Importanta acordata de firme acestor sisteme este ilustrata în fig.1.

.
În prezent, bazele de date pentru marketing pot fi folosite pentru a facilita întelegerea mai profunda a pietelor, a propriei pozitii pe aceste piete, ca si a activitatii concurentilor, prin culegere de date si prelucrarea lor în diverse moduri.
Bazele de date privind clientii si previziunile de piata pot fi compilate si analizate astfel încât sa redea imaginea completa a relatiilor dintre organizatie si clientii ei. Examinarea integrata a acestei informatii agregate poate


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org