Referat - Bazele informaticii-generalitati

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
319
Etichete
bazele, informaticiigeneralitati
Descarcari
226
Nota
0 / 10 - 0 voturi




BAZELE INFORMATICII



1. Informatica este stiinta care se ocupa cu studiul si elaborarea metodelor de prelucrare a informatiei cu ajutorul sistemelor automate de calcul.

2. Sistemul informational prelucreaza si vehiculeaza informatiile intre sistemul condus si sistemul conducator, fiind reprezentat de totalitatea metodelor, procedurilor si mijloacelor, folosite in procesul informational si poate fi definit ca un ansamblu organizat si integrat de operatii de culegere, transmitere, prelucrare, sistematizare, analiza si pastrare, difuzare si valorificare a informatiilor. Sistemul informational trebuie sa fie capabil sa furnizeze rapoarte periodice privind desfasurarea activitatii dar si rapoarte la cerere, determinate de semnalarea unor situatii neobisnuite. Sistemul informational fundamenteaza activitatea de analiza si prognoza, permitand adoptarea rapida si eficienta a masurilor impuse de evolutia activitatii. Rezulta ca, sistemul informational reprezinta un ansamblu structurat si corelat de proceduri si echipamenteelectronice de calcul care permit culegerea, transmiterea si prelucrarea datelor, obtinerea de informatii.
Sistemul informatic largeste campul de actiune al sistemului informational, ii potenteaza valentele imbunatatindu-l sub aspect calitativ. Odata cu evoluta sistemelor electronice de calcul, sistemul informatic tinde sa se suprapuna sistemujlui informational ca sfera de cuprindere. Mai mult, daca se include in sfera sistemului informatic activitatea de conducere a proceselor tehnologice, cu ajutorul claculatoarelor de proces, sfera sistemelor informatice va depasi sfera sistemelor informationale.

3. Notiuni de:
Hardware - Ansamblul componentelor fizice ale unui sistem de clacul
Software - Ansamblul componentelor logice ale unui sistem de calcul

4. Un PC este format din unitate centrala si dispozitive periferice. Unitatea centrala se monteaza intr-o carcasa orizontala sau verticala In ea se gasesc:
placa de baza;
microprocesorul;
mem


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org