Referat - Bobinajele aparatelor electrice

Categorie
Referate Fizica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
331
Etichete
bobinajele, aparatelor, electrice
Descarcari
255
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Bobinajele aparatelor electrice


1.Clasificarea bobinelor si procesul tehnologic de executie

În constructia aparatelor electrice bobinele ocupa un loc important deoarece de constructia si corectarea lor realizare depinde buna functionare a aparatului, ca spre exemplu la electromagnetii de actionare, la contactoare, la relee.
Dupa constructia bobinelor pot fi:
-înfasurate pe miez magnetic a
-înfasurate pe carcasa b
-înfasurate fara carcasa c
Procesul tshnologic al executarii bobinelor cuprinde mai multe operatii, care pentru diferite constructii de bobine sunt oarecum diferite. Totusi, succesiunea operatilor de baza ale procesului tehnologic la executarea bobinelor este pe deplin determinata si consta în urmatoarele faze: executarea carcasei, înfasurarea, unirea si fixarea capacerlor,izolarea bobinei, impregnarea, lacuirea suprafetelor exterioare a bobinei, uscarea bobinei facute.
În functie de distanta bobinei si în cosecinta de constructie si de conditiile cerute izolatiei ei se întrebuinteaza cîteva feluri principale de carcase si anume:
- tub metalic
tub din material izolant
carcasa asamblata din materiale izolatoare
carcasa compusa dintr-un miez magnetic
carcasa presata din material plastic
carcasa din portelan


2.Constructia bobinelor din punct de vedere tehnologic

Caracteristicile proceselor tehnologice ale fabricarii bobinelor obliga pe consumatori ca la alegerea si elaborarea constructiilor bobinelor sa aiba în vedere conditiile tehnologice.

La bobinele mici de curent alternativ, cu mai multe spire se pot proiecta constructii fara carcasa, înfasurarea facându-se de masinile de bobinat cu mai multe bobine si cu lacure exterioara. În acest caz, operatia care necesita manopera mare este aceea a izolarii exterioare a bobinei. Aceasta problema trebuie sa fie în asa fel rezolvata, încât sa se ajunga la mecanizarea executarii izolatiei. Constructia aceasta cere prezenta în fabrica a masinilor de bobinat care sa execute simulta


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org