Referat - Calculatorul electronic

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
317
Etichete
calculatorul, electronic
Descarcari
358
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Calculatorul electronic
- cele mai interesante lucruri despre INTERNET -


Capitolul 1: Hackerii si hackingul

1.1 Ce sunt hackerii ?

Hackerii sunt pasionati ai informaticii, care, de obicei au ca scop „spargerea” anumitor coduri, baze de date, pagini web etc. Ei sunt considerati infractori, în majoritatea statelor lumii. Hackerii adevarati nu „distrug”, de obicei, pagini inofensive, cum ar fi paginile personale. Tintele obisnuite ale atacurilor hackerilor sunt sistemele importante, care au protectii avansate si contin informatii strict secrete, cum ar fi bazele de date ale Pentagonului sau cele de la NASA. Odata obtinute, aceste fisiere (informatii) sunt publicate pe tot Internet-ul, pentru a fi vizionate sau folosite de cât mai multe persoane.
Orice hacker adevarat trebuie sa respecte un „Cod de legi al hackerilor”, care este bine stabilit, cunoscut si respectat.

1.2 Hackeri amatori

Exista „hackeri” care ataca tinte aleatoare, oriunde si oricând au ocazia. De exemplu, atacurile tot mai frecvente asupra Yahoo si Hotmail au blocat motoarele de cautare si conturile de mail respective pentru câteva zile, aducând prejudicii de milioane de dolari.
Aceste atacuri (care reprezinta o încalcare destul de grava a „Codul de legi al hackerilor”) au de obicei în spate persoane care „au fost curiosi numai sa vada ce se întâmpla” sau „au dorit sa se distreze”. Acesti atacatori virtuali nu sunt hackeri adevarati, pentru ca nu-si scriu singuri nuke - urile (programele pentru bombardare - nucleare) pe care le folosesc, procurându-si-le de pe Internet sau din alte surse.
Acesti hackeri amatori sunt singurii care ajung în fata justitiei. Motivul este simplu. Acei hackeri adevarati care îsi pot scrie singuri nuke - urile, sunt, de obicei destul de inteligenti pentru a face anumite sisteme care sa induca în eroare pe toti aceea care ar încerca sa determine sursa atacului.

1.3 Crackeri

Crackerii reprezinta un stil anumit de hacke


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org