Referat - Calea Catre Hristos

Categorie
Referate Religie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
326
Etichete
calea, catre, hristos
Descarcari
204
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Calea Catre Hristos : .

CUPRINS

1
IUBIREA LUI DUMNEZEU FATA DE OM

2
PACATOSUL ARE NEVOIE DE HRISTOS

3
POCAINTA

4
MARTURISIREA PACATELOR

5
CONSACRAREA SAU PREDAREA DE SINE

6
CREDINTA SI ACCEPTAREA

7
DOVADA ADEVARATEI UCENICII

8
CRESTEREA ÎN HRISTOS

9
VIATA SI FAPTELE NOASTRE

10
CUNOASTEREA DE DUMNEZEU

11
ÎNALTUL PRIVILEGIU AL RUGACIUNII

12
CE SA FACEM CU ÎNDOIALA

13
BUCURIA ÎN DOMNUL




Copyright @1998 Editura Prisma, Tg.Mures Calea Catre Hristos : Capitolul 1

IUBIREA LUI DUMNEZEU FATA DE OM Inapoi la Cuprins Urmatorul Capitol

1
Natura si revelatia marturisesc deopotriva despre dragostea lui Dumnezeu. Tatal nostru ceresc este izvorul vietii, al întelepciunii si bucuriei. Priviti la lucrurile minunate si frumoase din natura! Gânditi-va la minunata lor adaptare nu numai la nevoile si fericirea omului, ci ale tuturor creaturilor! Lumina soarelui si ploaia care înveselesc si reîmprospateaza pamântul, dealurile, marile si câmpiile, toate ne vorbesc despre Iubirea Creatorului. Dumnezeu este Acela care are grija de nevoile zilnice ale tuturor fapturilor Sale. În cuvinte frumoase psalmistul spune:

2
"Ochii tuturor nadajduiesc în Tine, si Tu le dai hrana la vreme. Îti deschizi mâna, si saturi dupa dorinta tot ce are viata". Psalmul 145,15.16.

3
Dumnezeu a facut pe om în mod desavârsit sfânt si fericit; pamântul, asa minunat cum a iesit din mâna Creatorului, nu purta nici o urma de decadere sau umbra de blestem. Calcarea legii lui Dumnezeu : legea iubirii : aceasta a adus nenorocire si moarte. Si totusi, în mijlocul suferintelor care sunt un rezultat al pacatului este descoperita dragostea lui Dumnezeu. Este scris ca Dumnezeu a blestemat pamântul din cauza omului (Geneza 3,17). Spinii si palamida : dificultatile si încercarile care au facut ca viata lui sa fie plina de truda si grija : au fost rânduite însa spre binele sau, ca o parte a d


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org