Referat - Cartea - importanta si semnificatia in viata omului

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
739
Etichete
cartea, importanta, semnificatia, viata, omului
Descarcari
305
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Cartea - importanta si semnificatia in viata omului

Cartea este în vita noastra un element central al crearii unui psihic sanatos a unei culturi generale ,este sprijinul în cazul unei decaderi nervoase , este uneori ceva mai mult decât un profesor deoarece cu ajutorul ei putem sa descoperim lucruri noi.
Ea ne face sa fim mai buni ,ne ajuta sa trecem mai usor peste greutatile vietii (iar acestea sunt numeroase),intr-un cuvânt ne întareste.
Cartea este un mod de comunicare si reprezinta o ordonare a cuvintelor la formele lor cele mai expresive.A scrie este o arta deoarece trebuie sa ai dar pentru a putea sa realizezi ceva de calitate.Trebuie sa stii sa împletucesti sa aranjeti cuvintele în asa fel încât cititorul sa fie atras de ceea ce citeste ,si sa aiba posibilitatea sa învete ceva din continutul lecturii.Sentimentele pot fi exprimate prin cuvinte dar nu oricare dintre ele ci doar acelea ce provin din inima si care sunt una si una cu ceea ce simte autorul.
Nu se poate realiza un fel de “tabla a lui Pitagora” care sa ne invete sa potrivim cuvintele, sa scriem.Scrisul se învata din practica din citirea operelor de mare valoare ale înaintasilor nostri.
Preocuparea exprimarii în acest mod este realizata înca din cele mai vechi timpuri sub mai multe forme în functie de perioada pe care o traversau.La început se scria pe peretii pesterilor ,pe tablite de lut ,de lemn,fildes,bronz,,pe papirus.
Cartea este un sprijin .Ea ne ajuta sa întelegem si sa patrundem în tainele lumii ,a universului. În filele ei putem descoperi sfaturi, putem culege întelepciune ,ne putem “adaposti” de gurile rele.
O carte buna este o mângâiere deoarece ne alina ,ne atrage cu ajutorul subiectelor ei si ne face sa iutam de viata cotidiana.
Cartea mai este un îndemn pentru ca citind o carte este un îndemn de a citi altele ,astfel reusim sa gasim raspunsuri la întrebarile noastre.Cartea “ne face sa traim înafara de minciuna,nedreptate si prejudecati”(M.Sadoveanu). Aceste


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org