Referat - Cate ceva despre...

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
308
Etichete
cate, ceva, despre
Descarcari
212
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Câte ceva despre:

Serpi: Fac parte din clasa reptilelor. Sunt vertebrate cu corpul lung, cilindric, fara membre, mersul facându-se prin târâre. Au respiratie pulmonara. Temperatura lor este variabila. Au corpul acoperit cu solzi. Înmultirea se face prin oua.
Crocodili: Fac parte din clasa reptilelor. Toate partile corpului sunt distincte. Au corpul alungit, terminat cu o coada si membrele sunt bine dezvoltate, cu ajutorul carora se misca pe uscat sau în apa. Înmultirea se face prin oua.
Struti: Fac parte din clasa pasarilor. La unele din ele ca unic organ de locomotie servesc picioarele care sunt relativ lungi si puternice, având numarul degetelor redus la 2 sau 3 din cauza mersului lor repede. Fac exceptie dropia si paunul.
Pasari de prada: Sunt pasari care cuprind rapitoare de zi cu cioc puternic si curbat; ghearele sunt bine dezvoltate si taioase, care ajuta la prinderea prazii. Au aripi puternice cu ajutorul carora zboara la înaltimi mari – 2000-5000m – de unde, datorita vederii exceptional de agera, descopera prada pe care o ataca fulgerator. Se hranesc cu carne, din prada vie sau cadavre.
Porci salbatici: Sunt mamifere în general ierbivore, rumegatoare, cu numar pereche de degete. Au dintii canini mult dezvoltati si curbati, ca niste colti, pentru aparare. Au botul terminat printr-un rât si corpul acoperit de o piele groasa cu par rar. Se înmultesc prin pui care sunt hraniti cu lapte. Se hranesc cu radacini, fructe, legume. Prefera locurile mlastinoase.
Ierbivore folositoare omului: Domesticite, cu exceptia cangurului, aduc un mare folos omului: îi da laptele si carnea necesara hranei; îi da pielea si parul necesare îmbracamintei; ajuta la transport prin locuri dificile.
Tauri salbatici: Fac parte din clasa mamiferelor. Sunt ierbivore, rumegatoare, având coarnele goale pe dinauntru, ca si boul domestic –care nu sunt schimbate periodic. Au numarul pereche de degete, cu copita despicata.
Pisici: Sunt mamifere carnivore, având canini foarte puternici si ascutit


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org