Referat - Cazul Kovacs

Categorie
Referate Drept
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
386
Etichete
cazul, kovacs
Descarcari
250
Nota
0 / 10 - 0 voturi

UNIVERSITATEA DE VEST TIMISOARA
FACULTATEA DE DREPT

















CAZUL KOVACS
DOSAR NR. 02.35.00.00923

















STUDENT : NEDIN VASILE PETRU
ANUL II, ZI, GRUPA X




EXPUNERE GENERALA A CAZULUI:


În fapt, s-a retinut ca numitul Dumitru Lucian, agent de paza în comuna Carpinis, se adreseaza cu o plângere orala Postului de Politie Carpinis, sesizând faptul ca în noaptea de 29/30.08.2002, în jurul orelor 24.oo în timp ce îsi exercita serviciul de paza comunala, a surprins un autoturism de marca straina oprit pe una din strazile comunei si 2 indivizi necunoscuti fugind spre masina, care a pornit în tromba, dupa care l-a zarit si pe numitul Kovacs Marcel la câtiva metri distanta, lovit si plin de sânge.
În urma sesizarii, organele de politie au procedat la cercetarea împrejurarilor în care s-a produs agresiunea victimei, reusind sa-i identifice pe autorii faptei în persoana numitilor BÂRCEA SORIN PETRU, BOZGA MARIAN MARIUS, JURAVLE MARIUS GHITA, STOICA EUGEN si BALASOIU CLAUDIU MIHAI, care au fost instigati la comiterea faptei de catre mama victimei, numita KOVACS ANA.
În baza probelor administrate, organele de politie au retinut pe autori, iar ulterior, fata de BÂRCEA SORIN, BOZGA MARIAN si JURAVLE MARIUS, s-a emis mandat de arestare preventiva pe timp de 30 de zile, ceilalti faptuitori fiind cercetati în stare de libertate.
Din cuprinsul materialului probator administrat s-a retinut ca partea vatamata Kovacs Marcel, în vârsta de 33 ani, sufera de oligofrenie de gradul II, boala care-l face deosebit de violent în relatiile cu mama sa Kovacs Ana pe care o maltrata fizic si supunea la traume psihice. Fiind îngrozita de tratamentul fiului sau, aceasta a hotarât sa caute o persoana care în schimbul unei sume de bani sa-i rapeasca fiul izgonindu-l cât mai departe de ea.
Aceasta hotarâre s-a conturat atunci când învinuita Kovacs Ana l-a întâlnit pe inculpatul Bârcea Petru Sorin în locuinta unor amici, propunându-


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org