Referat - CD si DVD in ziua de astazi

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
416
Etichete
dvd, ziua, astazi
Descarcari
344
Nota
0 / 10 - 0 voturi


CD si DVD in ziua de azi


Scurt istoric : Companiile Sony si Phillips au inventat discul compact (CD) la inceputul anilor 1980, dar nici una dintre ele nu s-au imaginat ce aplicatii se vor ivi pe viitor.Lansat in 1982, CD-ul audio, cu facilitati de acces aleatoriu si avand calitatea sunetului incredibila, a cucerit in cativa ani piata. A urmat unitatea de CD-ROM in 1984, dar i-au trebuit cativa ani pentru a ajunge la nivelul CD Player-ului, datorita tehnologiei de atunci. Acum pe CD-ROM-uri sunt disponibile nenumarate jocuri pe calculator, aplicatii software, enciclopedii diverse, si alte aplicatii multimedia.
Initial, discul compact CD-ROM a fost disponibil pentru 74 de minute de semnal audio digital de inlta calitate, dar acum ne ofera pana la 700MB spatiu disponibil stocarii datelor, 100 scannari fotografice pantru publicatii sau peste 74 de minute de film VSH full-motion video si audio. Astazi, cele mai multe unitati CD-ROM sunt rapide si confera rularea nu numai a programelor software multimedia, ci si a programelor destinate lucrului pe reteaua de calculatoare.
Fabricarea : discul CD-ROM are un diametru de 120mm si are aspect de sandwich cu grosumea de 1.2mm cu trei straturi : un strat inferior de plastic policarbonat, o folie subtire de aluminiu si un invelis de protectie impotriva zgarieturilor si prafului. Pe durata procesului de baza, se toarna un plastic policarbonat cu milioane de mici adancituri numite pits, acestea avand o forma de aranjare in spirala de la centru spre marginea discului, peste care se aseaza o folie subtire de aluminiu, ea conferindui discului culoarea argintie sau alte tipuri de culori.Spatiul dintre piste – piscurile- este numai de 1.6 microni. Densitatea adanciturilor este de peste 16000tpi (tpi – tracks per inch) , comparativ cu cei 96tpi ai floppy disck-ului si in medie 400tpi a-i hard disk-ului. Spirala adanciturilor se intinde in linie dreapta pe o distanta de 4 km.Din punct de vedere mecanic CD-ul este mai putin vulnerabil d


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org