Referat - Cele 7 zile ale creatiei

Categorie
Referate Religie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
435
Etichete
cele, zile, ale, creatiei
Descarcari
385
Nota
0 / 10 - 0 voturi


REFERAT


CELE SAPTE ZILE ALE CREATIEI


Relatarea Scripturii cu privire la creatie începe astfel:
„La început Dumnezeu a facut cerurile si pamântul. Pamântul era pustiu si gol; peste fata adâncului de ape era întuneric si Duhul lui Dumnezeu se misca pe deasupra apelor. Dumnezeu a zis: „Sa fie lumina!” Si a fost lumina. Dumnezeu a vazut ca lumina era buna si Dumnezeu a despartit lumina de întuneric. Dumnezeu a numit lumina zi iar întunericul l-a numit noapte. Astfel, a fost o seara si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua întâi.”
Dupa cum se observa din acest text , în prima zi din istoria omenirii, Dumnezeu a facut pamântul care era înconjurat de un ocean planetar. Apoi Dumnezeu a facut lumina. Nu se cunoaste înca sursa acestei lumini.
„Dumnezeu a zis: „Sa fie o întindere între ape si ea sa desparta apele de ape.” Si Dumnezeu a facut întinderea si ea a despartit apele care sunt dedesubtul întinderii de apele care sunt deasupra întinderii. Si asa a fost. Dumnezeu a numit întinderea cer. Astfel a fost o seara si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a doua.”
Din acest pasaj rezulta ca în ziua a doua o parte din apa care forma oceanul planetar, la porunca lui Dumnezeu s-a ridicat si s-au format norii. Astfel a aparut atmosfera care desparte apa lichida de vaporii de apa care înconjoara pamântul la o înaltime foarte mare.
„Dumnezeu a zis: „Sa se strânga la un loc apele care sunt dedesubtul cerului si sa se arate uscatul!” Si asa a fost. Dumnezeu a numit uscatul pamânt iar gramada de ape a numit-o mari. Dumnezeu a vazut ca lucrul acesta era bun. Apoi Dumnezeu a zis: „Sa dea pamâtul verdeata, iarba cu samânta, pomi roditori care sa faca rod dupa soiul lor si care sa aiba în ei samânta lor pe pamânt.” Si asa a fost. Pamântul a dat verdeata, iarba cu samânta dupa soiul ei si pomi care fac rod si care îsi au samânta în ei dupa soiul lor. Dumnezeu a vazut ca lucrul acesta era bun. Astfel a fost o seara si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a trei


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org