Referat - Centru de consiliere profesionala si planificare a carierei

Categorie
Referate Management
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
490
Etichete
centru, consiliere, profesionala, planificare, carierei
Descarcari
296
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Centru de consiliere profesionala
si planificare a carierei
Februarie 2003

Piata
În domeniul consilierii si orientarii profesionale, oferta este într-o crestere accentuata, pe masura ce se înfiinteaza noi societati si ONG-uri cu acest profil, iar altele deja existente îsi extind sfera de acoperire, incluzând si acest domeniu. Cererea este si ea în crestere, dar ritmul este mai lent decât în cazul ofertei.
Serviciile pe care le ofera un astfel de centru au în vedere urmatoarele componente: informare (date cu privire la posibilitatile de angajare în functie de studii, calificari, aptitudini psihoprofesionale; prezentarea ofertelor existente pe piata muncii); consiliere (ajutor în întocmirea unui Curriculum Vitae –CV-, în elaborarea unei scrisori de prezentare; consiliere individuala si de grup pentru luarea unei decizii corecte privind cariera si alegerea unui loc de munca); planificarea carierei (orientare si reorientare profesionala); dezvoltarea carierei (consiliere pentru accederea la oportunitati de studii, informarea cu privire la cursurile de formare si perfectionare în diverse domenii); eventual plasarea fortei de munca (în cazul în care institutia se adreseaza si firmelor care fac angajari, în aceasta situatie extinzându-si atributiile si devenind si un gen de intermediar pe piata fortei de munca).

Clientii
Beneficiarii sunt în primul rând persoanele care se afla în cautarea unui loc de munca, în special proaspetii absolventi ai unor forme de învatamânt, somerii în cautarea unei slujbe sau cei care întentioneaza sa-si schimbe locul de munca sau profesia.
Suplimentar, clienti pot deveni si anumite firme care cauta sa angajeze personal si care pot apela la o asemenea agentie. Cu acceptul beneficiarilor din prima categorie (cei care cauta un loc de munca) se poate forma o baza de date, din care firmele














interesate sa poata alege angajatul potrivit. De asemenea, este indicata construirea unui sistem de evaluare si verificare a aptitudinilor pen


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org