Referat - Ciresarii

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
700
Etichete
ciresarii
Descarcari
381
Nota
0 / 10 - 0 voturi

CIRESARII
CAVALERII FLORII DE CIRES
DE CONSTANTIN CHIRITA

Dan,Victor,Ionel,Maria,Lucia,Ursu si Tic sunt ciresarii.Ei îsi fac planuri pentru a pleca într-o expeditie stintifica la Pestera Neagra.Aceasta pestera nu a fost foarte des explorata de nimeni.
Tic nu poate pleca în expeditia stintifica deoarece tatal lui nu-l lasa,dar copilul apeleaza la paznicul scolii,mos Timofte.Acesta îl convinge pe tatal lui Tic sa-l lase în expeditie.Tic se hotaraste sa le faca o surpriza prietenilor sai, ciresarii întâlnindu-se cu ei pe drum.
Peste câteva zile ciresarii îsi fac bagajele si pleaca spre Pestera Neagra. Tic are un câine pe nume Tombi.Copilul îsi ia câinele si pleaca imediat pe urma ciresarilor.Spre seara ciresarii ajung la gura pesterii cu bine,însa Tic s-a ratacit cu Tombi într-o padure.Cu putin noroc Tic a fost gasit de Ursu.Sora lui Tic, Maria s-a bucurat foarte mult când l-a vazut pe fratele ei.
Dimineata,ciresarii se împart în doua grupe.Prima grupa era alcatuita din Ionel,Victor,Maria si Tic care urma sa intre în pestera,iar a doua grupa era alcatuita din Ursu,Lucia si Dan care trebuie sa urce pe coama pesterii.Daca s-ar întâmpla ceva a doua grupa trebuie sa ceara ajutor oamenilor de la o cabana de lânga pestera.
Asa ca prima grupa a intrat în pestera cu trei lanterne si aparetele aduse de Ionel cu care sa poata comunica cu cei de afara.Ajunsi într-un salon toti cei din pestera au ramas uimiti de frumusetea stalagmitelor si a stalactitelor.La primul lac din pestera ciresarii au facut o luntre cu care au trecut toate lacurile pe care le-au întâlnit.Dupa harta veche,pestera se termina la al treilea lac,dar Victor se încapatâneaza si vrea sa vada daca pestera nu continua dupa lac.Victor se urca în luntre,si pleaca spre capatul pesterii.Acolo el gaseste o noua pestera si îi duce pe toti în acea pestera, dar când a trecut Tic,Victor l-a luat pe copil dar luntrea si Tombi au cazut într-o cascada.Tic a suf


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org