Referat - Clasificarea automobilelor

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
452
Etichete
clasificarea, automobilelor
Descarcari
284
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Clasificarea automobilelor

Clasificarea automobilelor se face in raport cu anumite criterii. Trebuie subliniat, insa, faptul ca, in diverse tari saudupa diversi autori, chiar in raport cu acelasi criteriu, clasificarile automobilelor nu sunt identice.
Dupa destinatie, automobilele pot fi:
Automobile pentru tansportul persoanelor
Automobile pentru transportul marfurilor
Automobile speciale
Aceste scopuri determina, in primul rand, forme diferite ale caroseriei.
Dupa particularitatile constructve, automobilele se clasifica dupa tipul motorului si dupa felul transmisiei.
Dupa tipul motorului, automobilul poate fi: cu motor termic sau cu motor electric (actionat cu baterii de acumulatoare sau pile de combustibil).
Motoarele termice folosite de automobile sunt: cu aprindere prin scanteie (cu carburator sau cu injectie de benzina), cu aprindere prin compresie (Diesel), turbina cu gaze, cu reactie (la unele automobile de curse) si cu abur.
Dupa felul transmisiei, automobilele pot avea: transmisie mecanica, transmisie hidraulica, transmisie hidromecanica si transmisie electrica
Dupa capacitate de trecere, care caracterizeaza posibiltatile de inaintare, automobilele pot fi: cu capacitatea de trecere normala si cu capacitatea de trecere mare (automobilele de teren).
O caracteristica importanta a automobilelor o constituie formula rotilor care se poate reprezentain forma generala astfel:
2pt x 2pm,
unde pt reprezinta numarul total al puntilor sau al osiilor, iar pm- numarul puntilor motoarelor.
Din acest punct de vedere se deosebesc automobile cu: doua punti (4 x 2 sau 4 x 4), trei punti (6 x 2, 6 x 4 sau 6 x 6) si cu patru punti (8 x 4, 8 x 6 sau
8 x 8).


Automobile pentru transportul persoanelor

Automobilele pentru transportul persoanelor se clasifica in: autoturisme, autobuze si automobile de performante.
Clasificarea autoturismelor. Autoturismul este un automobil care, prin constructie si amenajare este destinat transportului de persoane, avand cel mult noua


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org