Referat - Cofetarie

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
627
Etichete
cofetarie
Descarcari
442
Nota
0 / 10 - 0 voturi

CAPITOLUL 1

Ustensile utilizate la obtinerea torturilor festive

Ustensilele se folosesc la operatiile de preparare, ornamentare si decorare a produselor de cofetarie. Cele mai folosite si mai cunoscute sunt urmatoarele:
cazanelul de cofetarie (fig. 1,a) este confectionat din tabla de cupru, cositorita în interior, sau din otel inoxidabil. Este de marimi diferite, fiind prevazut cu doua mânere. Este folosit pentru fierberea if omogenizarea compozitiilor.
chipceaua (fig. 1,b) este confectionat din tabla de cupru, cositorita în interior, sau din otel inoxidabil, în diferite marimi (între 0,500-3000l); este prevazuta cu mâner. Se foloseste pentru pregatirea si omogenizarea cremelor, a compozitiilor si glazurilor în cantitate mica.
tava pentru prajituri (fig. 1,c) confectionata din tabla neagra, poate fi cu margine sau fara margine, fiind folosita pentru coacerea blaturilor.
placul (fig. 1,d) este confectionat din tabla de aluminiu si are forma dreptunghiulara; se utilizeaza la finisarea produselor de cofetarie.
cercul pentru tort (fig. 1,e) este de forma rotunda, se foloseste la coacerea blaturilor.
rama dreptunghiulara (fig. 1,f) este confectionata din banda metalica, asamblata si dimensionata dupa numarul de portii. Pentru a fi folosita, rama se asaza pe tava cu doua sau trei margini (având hârtie la baza), în intereior se toarna compozitia de blat si se introduce la cuptor.
gratarul pentru glasat prajituri (fig. 2,a) este confectionat dintr-o tava cu picioruse si doua mânere din sârma cositorita. Pe rama este asezata o plasa din sârma subtire.
trusa de duiuri si sprituri cuprinde un numar de 10-12 sprituri (fig. 3,a) cu vârful zimtat, sau duiuri (fig. 3,b) cu vârful drept. Sunt confectionate din tabla cositorita si se utilizeaza, împreuna cu posul, la ornamentarea si decortarea torturilor.
telul tip cofetar (fig. 4,a) este confectionat din sârma de otel cu mânerul de lemn (uneori din sârma). Se produce în trei marimi, în functie de utilizari. Este folosit pentru b


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org