Referat - Conflictul dintre aliatii europeni

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
333
Etichete
conflictul, dintre, aliatii, europeni
Descarcari
237
Nota
0 / 10 - 0 voturi












Conflictul dintre aliatii europeni si alianta statelor fasciste s-a întins pe tot globul, atingand fiecare continent. Luptele desfasurate pe pamânt, pe mare si în aer, au afectat atât pe civili cât si pe fortele armate .



Al doilea razboi mondial a început în 3 septembrie 1939,când Aliatii – Marea Britanie si Franta – au declarat razboi Germaniei naziste condusa de Adolf Hitler. Au facut acest lucru pentru Polonia, atacata de germani cu doua zile mai devreme, desi nu au intentionat sau nu au fost capabili sa ia masuri urgente. Polonia a fost invadata rapid de Blizkrieg – un „atac fulgerator”, bazat pe o patrundere imediata a atacurilor masive (Panzers) si lupte aeriene. Dupa cum prevedea pactul nazisto-sovietic din august 1939, armata sovietica s-a îndreptat spre estul Poloniei, divizând teritoriul.
În iarna anilor 1939-40, Marea Britanie a fost o prezenta militara în Franta, dar strategia Aliatiilor a ramas defensiva. Aceasta era concentrata pe Linia Maginot. O portiune de fortificatii întinse de-a lungul întregii frontiere franceze cu Germania. Însa germanii nu au atacat, iar principalele actiuni în timpul acestei perioade de „pseudo-razboi” s-au desfasurat în est, unde Uniunea Sovietica a anexat cele trei republici baltice (Lituania, Letonia si Estonia) si, dupa un razboi de scurta durata, au ocupat o parte din Finlanda. Simulacrul de razboi a luat sfârsit în 9 aprilie 1940, când Germania a ocupat Norvegia neutra si Danemarca, printr-un alt atac surprinzator; o expeditie britanica la Narvik, în nordul Norvegiei, a avut un oarecare succes, dar în cele din urma a fost retrasa.

Flota militara

Dupa o luna, fortele germane s-au napustit asupra Olandei si Belgiei, ocolind Linia Maginot, si din nou „razboiul fulger” s-a dovedit irezisti


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org