Referat - Copilaria in viata marilor scriitori

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
613
Etichete
copilaria, viata, marilor, scriitori
Descarcari
243
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Copilaria in viata marilor scriitori

= Compunere =


Copilaria de azi si de ieri, aureolata de perspectiva realizarii celor mai indraznete idealuri, a inspirat pana multor scriitori, care s-au aplecat, cu intelegere si dragoste, asupra unui univers cu bogate rezonante afective si morale, in planul expresiei artistice.
Recunostinta copiilor din intreaga lume pentru bucuria unui prezent fericit si a unui viitor lipsit de norii sumbri se oglindeste in comportament si devotament fata de scoala si parinti. Sentimentele pe care le traiesc copiii , convingerea acestora ca pot transforma in fapte cele mai indraznete vise, se contureaza prin operele multor scriitori.
Invatand- prin intermediul alegoriei , umorului si satirei – ce e rau si ce e bine, ce e frumos si ce e urat in comportamentul unor semeni, copiii vor sti sa discearna valorile adevaruului si a frumosului, in viata lor de fiecare zi. Nimic nu se compara cu naivitatea si fericirea copilariei. Acesta ne este prezentata pe scurt prin micul univers al ei al copilariei, cu toti cei care faceau parte din ea când toate erau frumoase si toti erau sanatosi , când la oricare copil viata este frumoasa in anii cei dintâi ai vietii .
Atat in colpilaria lui Nica cat si in copilaria lui Tom Sawyer, se pot recunoaste aproape toti copiii prin faptele, traznaile, pataniile lor, cat si prin bogata imaginatie cu care sunt dotati. Copilaria este si va fi sursa de inspiratie a mai multor scriitori ce au relatat inocenta dar si curajul copiilor. Printre acestia se numara Ion Creanga cu ,, Amintiri din copilarie ’’, aceasta opera insemnand pentru toata lumea , o tema - copilaria , un personaj - Nica a lui Stefan a Petrei Ciubotarului, , un spatiu paradiziac - satul Humulesti . Familia , scoala , prietenii , sotiile reprezinta universul copilariei lui Nica despre care poate vorbi orice elev . Una dintre temele întâlnite în « Amintiri » este si c


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org