Referat - Cum sa ne amintim visele

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
353
Etichete
cum, amintim, visele
Descarcari
246
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Cum sa ne amintim visele

Inainte de a va ridica din pat, cand va aflati inca intr-o stare de semi-trezie, va puteti aminti visele de peste noapte.
Se zice ca anumite alimente cauzeaza probleme ale somnului, dar se intampla ca atunci cand mancati seara branza sau lapte sa aveti nopti cu activitate onirica mult mai intensa. Alteori, cand mancati alimente greu digerabile seara, s-ar putea sa nici nu adormiti, cu atat mai putin sa visati. Se mai zice ca daca aveti vise cu trairi emotionale foarte intense si colorate, s-ar putea ca acestea sa nu fie simple viose, ci chiar experiente de extracorporalitate, numite si proiectii astrale.
Iata cateva etape in pregatirea unei nopti cu vise:
1. Pregatirea pentru culcare. Incercati sa fiti cat mai relaxat inainte de a adormi. Daca nu reusiti, intindeti-va putin corpul cu mici miscari tip yoga. Incercati sa meditati sau sa va rugatio inainte de culcare pentru a va elibera mintea de price ganduri disturbatoare. Nu va abtineti de la mancare inainte de culcare, ci incercati sa retineti de fiecare data ce mancati seara pentru a descoperi daca anumite alimente va sunt favorabile sau nu sonmnului cu vise. Tineti langa pat un caiet si un creion pentru a scrie eventual tot ce va amintiti.
2. Programarea. Atunci cand sunteti pe punctul de a adormi, trebuie sa va autosugestionati in continuu ca va veti aminti toate detaliile viselor atunci cand va veti trezi. Daca nu reusiti sa va mai autosugestionati nimic la adormire, atunci inregistrati-va pe casetofon si programati-l sa intre in functiune atunci cand simtiti ca va curpinde somnul. O inregistrare nu trebuie sa depaseasca 10-15 minute, aceasta fiind perioada optima de sugestionare in momentul adormirii.
3. Scrierea notitelor. Cand va treziti, chiar si de-a lungul noptii, nu neaparat dimineata, scrieti tot ce va amintiti, orice detaliu, chiar si disparat, fara nici o legatura cu alte detalii.
4.Recapitularea. Daca reusiti sa notati fiecare vis chiar dupa ce l-ati visat, deci trezind


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org