Referat - Dan Brown - Codul lui Da Vinci

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
410
Etichete
dan, brown, codul, lui, vinci
Descarcari
393
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Dan Brown
CODUL LUI DA VINCI


Date

Le Prieuré de Sion ? societate secreta fondata în 1099 ? este o organizatie reala. În 1975, în cadrul Bibliotecii Nationale din Paris au fost descoperite o serie de suluri de pergament, denumite apoi Les Dossiers Secrets, în care erau mentionate numele unor membri ai acestei organizatii, printre care Sir Isaac Newton, Sandro Botticelli, Victor Hugo si Leonardo da Vinci.

Opus Dei este o congregatie catolica de o pietate ferventa, recunoscuta de Vatican, care a stârnit de curând controverse ca urmare a relatarilor despre utilizarea unor tehnici de coercitie si spalare a creierelor si cu privire la o practica periculoasa cunoscuta sub numele de "mortificare corporala". În 2002, Opus Dei a finalizat construirea unui Sediu Central National în valoare de 47 milioane de dolari, pe Lexington Avenue, la numarul 243, în New York.
Toate operele de arta, obiectivele arhitecturale, documentele si ritualurile secrete mentionate în aceasta carte sunt reale.



Prolog

Muzeul Luvru, Paris
22.46

Renumitul custode Jacques Saunière se împletici pe pardoseala Marii Galerii a muzeului. Se repezi la cel mai apropiat tablou pe care-l zari, un Caravaggio. Se prinse de rama aurita si apoi batrânul de saptezeci si sase de ani trase de ea pâna ce o desprinse de pe perete si se prabusi cu pânza la piept.
Dupa cum anticipase, un grilaj de fier bubui în apropiere si bloca intrarea în galerie. Parchetul se zgudui. Undeva, departe, o alarma începu sa tiuie.
Custodele ramase întins pe jos o clipa, încercând sa-si recapete suflul si sa decida ce are de facut în continuare. "Sunt înca în viata." Se trase într-o parte de sub pânza si privi în jur, în cautarea unui loc în care sa se ascunda.
O voce rasuna, cutremurator de aproape:
? Nu misca!
În patru labe, custodele încremeni. Usor, cu miscari lente, îsi întoarse capul.
La nici cinci metri distanta, dincolo de poarta închisa, atacatorul ? care avea o constitutie robusta, îl privea printre gratiile de fier. Era î


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org