Referat - Desfasurarea celui de-al doilea razboi mondial

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
591
Etichete
desfasurarea, celui, deal, doilea, razboi, mondial
Descarcari
287
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Al doilea razboi mondial a fost un conflict la mijlocul secolului al XX-lea care a mistuit cea mai mare parte a globului, fiind considerat cel mai mare si mai ucigator razboi neîntrerupt din istoria omenirii. A fost prima oara când un numar de descoperiri tehnice noi, incluzând bomba atomica, au fost folosite la scara larga împotriva militarilor si civililor deopotriva. Al doilea razboi mondial a provocat moartea directa sau indirecta a aproximativ 60 de milioane de oameni, aproximativ 3% din populatia mondiala de la acea vreme. În plus, multe alte persoane au fost ranite grav, au capatat infirmitati pe viata datorita armelor de foc, bombardamentelor clasice sau nucleare, sau datorita experientelor militare si medicale inumane la care au fost supuse. S-a estimat ca acest razboi a costat mai multi bani si resurse decât toate celelalte razboaie la un loc: 1.000 de miliarde de dolari la valoarea din 1945, fara a se pune la socoteala sumele cheltuite pentru reconstructia de dupa razboi.[1]. Urmarile razboiului, inclusiv noile tehnologii si schimbarile aranjamentelor geopolitice, culturale si economice, au fost fara precedent.
Majoritatea istoricilor apreciaza ca razboiul a început pe 1 septembrie 1939 cu invadarea Poloniei de catre Germania, ceea ce a atras în conflict Franta, Anglia si Commonwealthul. Unii dintre istorici considera ca atacarea Chinei de catre Japonia (7 iulie 1937) marcheaza începutul conflictului mondial. Uniunea Sovietica a anexat partea rasariteana a Poloniei în 1939, a declansat un razboi separat cu Finlanda si a fost atacata de Germania Nazista în iunie 1941. Statele Unite ale Americii au intrat în conflict în decembrie 1941 dupa [[Atacul de la Pearl Harbour. Razboiul s-a sfârsit în 1945, când toate puterile Axei au fost înfrânte.
[modifica]
Rezumat


Participantii la cel de-al doilea razboi mondial. Aliatii (verde), cei care au intrat în razboi dupa Atacul de la Pearl Harbour (verde deschis), Axa (portocaliu), tarile neutre (gri).
Cauzele celui


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org