Referat - Despre Africa II

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
544
Etichete
despre, africa
Descarcari
317
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Despre Africa II


Piramidele egiptene de la Gizeh. Au fost construite în timpul celei de-a patra dinastii egiptene de catre cei trei faraoni – Kheops, Kephen si Mykerinos. Cea mai renumita dintre acestea este Marea Piramida de la Gizeh, înaltata de catre faraonul Kheops (Khufu),în jurul anului 2.580 î.Hr. Marea piramida are aspectul unui corp perfect, cu fete plane, muchii drepte si vârful ascutit si este realizata din peste 2.500 de blocuri de calcar. Unele dintre aceste blocuri depasesc 15 tone.
Cea mai veche piramida a fost construita în anul 2700 î.Hr., în Egipt, si se numeste Saqqara.
Cel mai mare desert de pe Pamânt este Sahara. Aceasta are o suprafata de circa 7.000.000 km2 si ocupa aproape în întregime parte de nord a continentului african.
Cel mai înalt punct de pe suprafata continentului african îl reprezinta masivul muntos Kilimandjaro. Acesta se afla în Tanzania si are o înaltime de 5.963 m. Muntele este acoperit cu paduri pâna la altitudinea de 1.000 m, apoi cu pasuni alpine. Spre vârf, la peste 5.000 m altitudine, este acoperit de zapezi aproape permanente, pe când, la poale, domneste verdeata în toate anotimpurile.
Cel mai lung fluviu de pe Pamânt este Nilul. Acesta are o lungime de 6.670 km.
Cea mai ridicata temperatura de pe glob a fost înregistrata în statul Libia, din Africa de nord: +85oC.
Cel mai uscat loc de pe glob se afla în nord-vestul Perului, aproape de Ecuador. Se pare ca într-un orasel numit Payta si în împrejurimile sale ploua cam o data la 7 ani.
Cea mai umeda regiune din lume se afla în Africa ecuatoriala si se numeste Deburgia Isobi. Ploile din aceasta regiune dau pâna la 9.500 l pe m2 anual.
Cea mai mare pasare de pe Pamânt este strutul. Are o înaltime de 2,7 m si poate atinge greutatea de 156 kg. Traieste în regiunile tropicale din Africa.
Cea mai rapida pasare terestra este strutul, care poate alerga cu viteza de 65km/ora.
Cel mai mare ou facut de o pasare este oul de strut, care masoara pâna la 15 cm lungime si cântar


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org