Referat - Dezechilibre ecologice

Categorie
Referate Ecologie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
1111
Etichete
dezechilibre, ecologice
Descarcari
528
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Dezechilibre ecologice




Echilibre ecologice si mecanismele lui


Asa cum stiti, in materia vie este o continua miscare.Un oraganism preia din mediu materie si energie, construindu-se pe sine si in acelasi timp, cedeaza materie si energie mediului.Putem spune ca organismul este strabatut permanent de un flux material si energetic si c toate acestea, el continua sa existe.Mai mult:el nici n-ar putea exista fara acest flux, iar intre ceea ce primeste si ceea ce elimina trebuie sa existe un echilibru.La fel se pune problema si in cazul nivelurilor spraindividuale de organizare a materiei vii:populatie, biocenoza, biosfera.Fiecare dintre aceste sisteme supraindividuale realizeaza schimburi echilibrate cu mediul sau, rezultand de aici chiar echilibrul ecologic.

Populatie:-producatori
-consumatori primari
-consumatori secundari
-consumatori tertiari

Intre cele 4 populati exista un echilibru cantitativ:exista atatia indivizi intr-o populatie cati poate hrani populatia anterioara.

Echilibru dintre doua verigi invecinate ale lantului trofic nu este fix.El este permanent modificat de factorii intamplatori care fac sa creasca sau sa scada efectivul unuia dintre poupulatii.

Lanturile tofice se intretaie deoarece fiecare populatie de regula face parte in acelasi timp din mai multe lanturi trofice,rezultand reteaua trofica.Cu cat o biocenoza este mai bogata in specii, cu atat ea se ehilibreaza mai rapid, avand mai multe sisteme reglatoare.

In biocenoza exista un echilibru intre cele trei categori trofice:producatori, consumatori si descompunatori.La nivel plantelor exista un echilibru intre fotosinteza si respiratie prin care se mentine constanta compozitia atmosferei.

Cauzele dezichilibrelor ecologice


Am vazut cum echilibrul ecologic(care se manifesta in sistemele biologice supr


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org