Referat - Drepturile omului

Categorie
Referate Drept
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
592
Etichete
drepturile, omului
Descarcari
344
Nota
0 / 10 - 0 voturi












Drepturile omului































Drepturile omului pot fi definite, în general, ca acele drepturi , fara de care nu putem trai ca fiinte umane.
Drepturile omului si libertatile fundamentale ne permit sa ne dezvoltam si sa ne utilizam deplin calitatile noastre umane, inteligeta, talentul si constiinta si sa ne satisfacem nevoile spirituale. Ele sunt bazate pe dorinta omului de a trai într-o lume în care demnitatea inerenta si bunastarea fiecarei persoane umane se vor bucura de respect si protectie.
Negarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului nu este numai o tragedie individuala si personala, dar creeaza, de asemenea
premizele nelinistilor sociale si politice aruncand semintele violentei si conflictului în si între societati si natiuni.
Dupa cum enunta prima propozitie a Declaratiei Universale a Drepturilor Omului respectarea drepturilor omului si a demnitatii umane reprezinta „fundamentul libertatii, justitiei si pacii în lume”.
Declaratia Universala a Drepturilor Omului este cea mai importanta declaratie oficiala internationala privind drepturile inalienabile si inviolabile ale tuturor membrilor speciei umane.
Aceasta declaratie a fost proclamata într-o rezolutie a Adunarii Generale la 10 decembrie 1948, ca un „ideal comun sper care trebuie sa tinda toate popoarele si natiunile” privind respectul drepturilor omului.
Ea cuprinde numeroase drepturi – civile, politice, ecomomice, culturale si sociale – la care oamenii din toata lumea sunt îndreptatiti.
Declaratia Universala a Drepturilor Omului este, de asemenea, primul segment al Declaratiei Internationale a Drepturilor Omului, care include Conventia Internationala privind Drepturile Eco


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org