Referat - Ecologia turistica in zona Muntilor Apuseni

Categorie
Referate Ecologie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
431
Etichete
ecologia, turistica, zona, muntilor, apuseni
Descarcari
306
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Ecologia turistica în zona Muntilor Apuseni




Cuprins

Prezentarea generala a Muntilor Apuseni
Ecologia în zonele turistice ale Muntilor Apuseni
Dezechilibrele ecologice si impactul acestora asupra mediului, datorate surselor de poluare existente
Concluzii privind reducereea impactului surselor de poluare asupra mediului



















Ecologia turistica în zona Muntilor Apuseni

Dezvoltarea turismului pe baze ecologice în armonie cu mediul pentru refacerea, protectia si conservarea potentialului turistic si respectiv combaterea poluarii din orice sursa este cuprinsa în strategia de dezvoltare a turismului.
Una din activitatile de mare anvergura o reprezinta crearea de noi parcuri si rezervatii ale biosferei, îndeosebi în zonele de mare activitate turistica, cum ar fi zonele: Valea Muresului, Maramures, precum si zonele din cadrul lantului Carpatic.
Dintre zonele montane, interes turistic si ecologic în acelasi timp prezinta si Muntii Apuseni, care sunt delimitati între Valea Muresului la S si Valea Somesului si a Barcaului la N, asadar acesti munti apar ca un bloc montan unitar.
Pozitia lor insulara este accentuata si de prezenta de jur împrejur a unor bazine de acumulare sedimentara: depresiunile submontane ale Translvaniei la est si patrunderile câmpiei sub forma golfurilor depresionare printre Dealurile de Vest.
În N-V-ul acestor munti se afla jugul intracarpatic ce reprezinta vechea punte de legatura a Muntilor Apuseni cu Carpatii Orientali.
Aceasta zona a Apusenilor a suferit unele dezechilibre ecologice majore fiind supusa miscarilor si ulterior scufundarilor, ramânând astfel doua aliniamente de spinari muntoase si maguri care închid o serie de depresiuni.
Astfel, la vest sunt maguri, spinari de roci dure mai joase (Magura Simleu, Dealu Codru), iar la est puntea este alcatuita din Muntii Meses, Dealu Prisnel, Dealu Mare, Dealu Preluca, Culmea Brezei ce depaseste pe alocuri 800m, formate din sisturi cristaline si calcaroase, înconjurate de dealur


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org