Referat - Elementele componente ale unui calculator folosit in criminalistica

Categorie
Referate Drept
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
372
Etichete
elementele, componente, ale, unui, calculator, folosit, criminalistica
Descarcari
276
Nota
0 / 10 - 0 voturi







ELEMENTELE COMPONENETE ALE UNUI CALCULATOR
FOLOSIT ÎN CRIMINALISTICA


De-a lungul anilor, fisierele politiei din toate tarile lumii au acumulat o mare baza de date, în special referitoare la amprentele papilare. În aceste conditii a devenit fireasca preocuparea pentru aplicarea descoperirilor din domeniul calculatoarelor la examinarea amprentelor papilare.
La noi, în momentul de fata, se foloseste sistemul AFIS (Automated Fingerprint Identification System), sistem care permite ca un suspect sa fie identificat într-un timp foarte scurt dupa amprentele si urmele digitale.
Baza de date a sistemului AFIS poate contine informatii de diferite tipuri: amprente, imagini (portrete, fotografii, schite) si date alfanumerice.
Componentele sistemului AFIS sunt urmatoarele :
Statia de introducere consta dintr-o unitate centrala, un mouse, o tastatura, monitor, doua scannere specializate pentru impresiuni si pentru urme. Este conectata cu celelalte subsisteme printr-o magistrala ETHERNET.
Prin aceasta statie se pot introduce impresiunile de pe fisele si urmele relevate si se pot verifica fisele introduse si urmele stocate. Informatia continuta de impresiuni este preluata la o singura trecere a scannerului si afisata în 256 nuante de gri. Scannerul are o rezolutie de 500 dpi (puncte/inch - aproximativ 20 puncte/mm) si viteza mare de preluare, o fisa fiind introdusa în 20 de secunde, inclusiv preluarea textului însotitor. Pe de alta parte, scannerul permite vizualizarea în timp real a urmelor ridicate de la o fapta, imaginea fiind vizibila în tonuri de gri, cu posibilitatea de a fi preluata de pe fotografie sau direct de pe folie.
Se foloseste un procesor de urme papilare capabil sa detecteze elementele de identificare si sa clarifice urma, rapid si exact, permitând sporirea eficacitatii muncii operatorului. Folosind compresia si decompresia datelor , se poate face o mare economie de spatiu în memoria externa.
Rezultatele partiale ale cercetarii bazei de dat


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org