Referat - Esente si caractere - iubire

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
485
Etichete
esente, caractere, iubire
Descarcari
220
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Esente, caractere-iubire


“ În iubire colaboreazã fantezia, entuziasmul, senzualitatea, duiosia si multe alte substante al chimiei intime”(Ortega y Gasset- Studii despre iubire)
Putem vorbi despre persoanã ca”entitate polarizantã”-se compune din trup si suflet care constituie cei doi centrii ai personalitatii. Trupul reprezintã “ambalajul” carnal care permite ca fiinta omeneascã sã fie abordatã print-un plan protector al unui al doile plan latent sau estompat.
Sã abordãm, dacã tot a venit vorba despre aceasta, nebunia inefabilã apãrutã undeva, intr-un crâmpei de materie ca ambient prielnic. De la iubirea studiatã de Gasset, ajungem la iubirea din zilele noastre despre care se fredoneazã cã “dejae demodatã”
Inefabelului, prin definitie nu I se poate atribui o însusire definitorie; de aceea, am numit, conform stilului propriu, iubire alias nebunie inefabilã. Nici nebunia nu are o sursã certã si nu se referã neapãrat la acea labilitate mentalã. Iubirea indifferent de nuantele pe care le capãtã sub amprenta caracterului pe care-l dominã, rãmâne închisã în notiunea care a fãcut-o cunoscutã. Aceasta nu pote fi incertã sau certã, urâtã sau frumoasã, ei i se atestã sau nu existenta si atât. Orice fiintã ar detine sentimentul totul se reduce la esentã, la completarea si la imagine grupului.
Sã luãm ca puncte de reper imagini cunoscute ale unor cupluri din literatura românã; sã neo prim putin la cuplul Donna Alba –Mihail Aspru. Putem remarca aici completarea si din ppunct de vedere onomastic: Donna Alba impune o senzatie de calmitate, cãldurã, netezime surmeazã sã transfere aceste trãsãturi si celeilalte pãrti Mihail Aspru, nume care exprimã rigiditate,reticentã si închistare. Dacã privim cei 11 ani care s-au interpus sentimrntelor celor doi vom gãsi ascunse orgoliul, frustrarea, prejudecãtile, ambitia chiar. Un simplu schimb de priviri a declansat frwmântãri de un deceniu care s-au evaporate, permitând completarea întregului.
Subiectul lumilor paralele este unu


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org