Referat - Evaluarea investitiilor in tehnnologia informationala (IT)

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
326
Etichete
evaluarea, investitiilor, tehnnologia, informationala
Descarcari
309
Nota
0 / 10 - 0 voturi


EVALUARAEA INVESTITIILOR IN TEHNOLOGIA
INFORMATIONALA (IT)



Investitia in IT a devenit o parte dominanta a capitalului de expansiune a bugetului multor organizatii, atat in sectoarele de servicii cat si de manufactura. Drept rezultat al luarii deciziilor se pun urmatoarele intrebari dificile:
Cum ar trebui investitiile IT sa fie proiectate si conduse spre a asigura alinie-rea cu strategia corporate ?
Cum ar trebui aceste investitii justificate si cum poate fi masurat succesul retroactiv ?
Ce ar mai fi necesar, in afara de tehnologie, pentru a atinge potentialul maxim al IT ?
Care sunt riscurile implicatiilor acestor investitii ?
Cum poate fi condusa valoarea acestor investitii, in timp ?
Aceste intrebari nu sunt noi, dar nu s-a raspuns la ele in mod satisfacator. In acest capitol noi developam o metoda, formala si practica, de evaluare a investiilor in IT.
Determinarea valoarii investitiilor IT este dificila. Cu toate ca costurile par a fi de neidentificat, multe dintre beneficii sunt evidente. De exemplu consideram investitia in sistemul de posta electronica (E-mail) intr-un grup de lucru dispersat geografic. Ca si in cazul multor investitii in infrastructura, incercarea de a justifica E-mail – ul doar in baza eficientei sale, este probabil sa nu dea rezultate. E-mail – ul poate fi un inlocuitor pentru alte forme de comunicare dar valoarea sa reala vine o data cu expansiunea sa prin organizare si prin alte aplicatii mai sofisticate adaugate E-mail – ului de baza. E-mail – ul intr-un grup de lucru poate sa se dezvolte print-un sistem managerial intern, care in timp poate evolua intr-o baza de date pentru intreaga organizatie. De obicei difuzarea unui E-mail intern si evolutia sa spre o forma mai inalta de distribuire a informatiilor, necesita o perioada mare de timp. Astfel exista o importanta periada de timp “mort” intre punctul initial al investitiei si ziua cand valoarea este evidentiata. Cum sugereaza exemplu, investitia poate fi astfel planificata astfel in


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org