Referat - Evaluarea organizatiilor

Categorie
Referate Management
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
387
Etichete
evaluarea, organizatiilor
Descarcari
291
Nota
0 / 10 - 0 voturi

EVALUAREA ORGANIZATIILOR

În economia de piata actioneaza o serie de procese si fenomene economice, sociale si politice care genereaza schimbari semnificative în valoarea patrimoniala si situatia economico-financiara a organizatiilor, si care fac necesara reevaluarea acestora la anumite intervale de timp. Între acestea un rol preponderent îl au modul de formare a preturilor, cursul de schimb al monedei nationale, gestiunea interna.
Formarea libera a preturilor de piata si raportul de schimb al monedei nationale genereaza schimbari periodice în bilantul oricarei organizatii si de aceea informatiile furnizate de evidentele contabile si statistice pe care managerii le folosesc în elaborarea strategiilor de dezvoltare trebuie sa fie actualizate. Reevaluarea se impune si pentru organizarea si tinerea corecta a contabilitatii, astfel încât bilantul contabil sa reflecte corect costurile, rezultatele si obligatiile catre bugetul de stat.
Principalele procese specifice economiei de piata, si mai cu seama perioadei de tranzitie, care fac necesara reevaluarea organizatiilor, sunt:
Schimbarea proprietatii organizatiei, în totalitate sau a unor parti componente, prin procesul de vânzare-cumparare;
Divizarea si fuziunea organizatiilor;
Cresterea capitalului prin investitii sau aport în natura
Evaluarea sporului de patrimoniu realizat pe aceste cai permite stabilirea corecta a cresterii capitalului social si a fondului de amortizare.
Cotarea la bursa
Stabilirea tirajului emisiunii de actiuni, tinând seama de valoarea nominala, se poate face numai prin evaluarea organizatiei.
Angajarea unui credit bancar.

Evaluarea organizatiilor este o activitate curenta si nu una conjuncturala. Diagnosticarea si studiile de fezabilitate sunt principalele instrumente care asigura credibilitatea în relatiile dintre actionari si organizatii, dintre agentii economici si institutiile bancare si diferite institutii ale statului.
Organizatia nu reprezinta un scop în sine, ci un mijloc prin care se


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org