Referat - Ferma animalelor II

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
435
Etichete
ferma, animalelor
Descarcari
297
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Ferma animalelor II


Actiunea se petrece la ferma "Conacul" detinuta de domnul Jones si sotia sa. La ferma sunt numeroase animale: cai ,vaci,câini gaini , porumbei , magarul Benjamin si corbul Moise,insa dintre toate acestea cel mai destept si întelept este "Seniorul" , batrânul porc Middle White , castigatorul a numeroase concursuri. Acesta avusese cu câteva seri in urma un vis ciudat ; vazuse cum ar arata lumea animalelor fara oameni. De fapt ele erau exploatate pana la epuizare si hranite atât cat sa supravietuiasca. Intr-o seara dupa ce domnul Jones a adormit Seniorul tine un discurs referitor la faptul ca animalele trebuie sa se razbune pe oameni , eliminându-i, pentru ca ele sa duca o viata mai buna .Acesta ii invata o melodie care sa devina imnul "Animalismului" numita "Animale din Anglia".

Peste trei zile Seniorul,ajuns de batranete, moare in somn si responsabilitatea continuarii ideilor sale despre revolutie le revin lui Snowball si Napoleon , doi tineri porci masculi. Bulversat de bautura domnul Jones uita sa hraneasca animalele si paraseste ferma doua zile, iar întorcându-se le biciueste astfel incat ajunse la limita nervilor încep sa-l loveasca si îl Gonesc de la ferma. Fara de veste Revolutia venise mai devreme decât se astepte.

Cei doi porci se straduiesc si invata sa scrie si sa citeasca si chiar elaboreaza o serie de legi ale Animalismului. Acestea se numesc percepte si sunt:ORICINE MERGE PE DOUA PICIOARE E DUSMAN ; ORICINE MERGE PE PATRU PICIOARE SAU ARE ARIPI E PRIETEN ; NICI UN ANIMAL NU VA PURTA HAINE ; NICI UN ANIMAL NU VA DORMI INTR-UN PAT ; NICI UN ANIMAL NU VA UCIDE UN ALT ANIMAL ; NICI UN ANIMAL NU VA BEA ALCOOL ; TOATE ANIMALELE SUNT EGALE. Dar deoarece celelalte animale mai putin inteligente nu reuseau sa invete mai mult de patru litere , daramite sa citeasca perceptele, toate acestea s-au redus la unul singur : PATRU PICIOARE BINE , DOUA PICIOARE RAU !

Acestia chiar schimba numele fermei din Ferma "Conacul" in Ferma „Animalelor".


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org