Referat - Fizica distractiva

Categorie
Referate Fizica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
357
Etichete
fizica, distractiva
Descarcari
235
Nota
0 / 10 - 0 voturi

FIZICA DISTRACTIVA




PROBLEMA DE CINCI PARALE

Asezati pe masa un pahar de apa gol. Acoperiti-l cu o bucata de carton patrat, putin mai mare decat gura paharului. Peste carton, la mijloc, asezati o moneda usoara (500 de lei).
Ce spuneti: puteti lua cartonul fara a trage si moneda?
Fireste, ea nu trebuie sa ramana suspendata in aer, ci sa cada in interiorul paharului, dar fara a o atinge cu nimic…
Da, este posibil. Se apuca de marginea cartonului cu doua degete si se trage brusc sau, pur si simplu, se da un bobarnac cam la mijlocul cartonului.
In ambele cazuri, moneda nu va urma miscarea cartonului, ci va cadea in interiorul paharului,
Stiti insa de ce?



ACEEASI MONEDA …ALTFEL ARANJATA

Luati o scobitoare sau un bat de chibrit si frangeti-l putin la jumatate, dar fara a-l rupe complet, astfel incat sa formeze un unghi obtuz. In aceasta pozitie, asezati-l deasupra gurii unei sticle de lapte sau a unui paharel. Pe indoitura lemnului puneti o moneda mai mica si incercati sa rezolvati urmatoarea problema:
Cum poate fi introdusa moneda in sticla fara a o atinge, scutura sau sufla…ni, spre deosebire de lucrarea de mai sus, aici nu aveti voie sa trageti de chibrit. Cautati alta modalitate…
Lasati sa cada pe indoitura chibritului o picatura de apa. Fibrele lemnului vor tinde sa se indrepte, cele doua capete se vor indeparta si…moneda va cadea de la sine, in sticla.


CARE ESTE MONEDA?

De data aceasta aveti nevoie de monede de mai multe dimensiuni. Aruncati-le pe toate intr-un saculet de panza sau intr-o caciula si anuntati pe cei din jur ca sunteti gata sa le aratati o scamatorie , care va decurge astfel:
Rugati pe cineva sa scoata una dintre monede, fara sa v-o arate, si s-o tina strans in pumn pana ce ve-ti numara cu glas tare pana la 100. Cand ati terminat numaratoarea ( la care nu este nevoie sa va grabiti ), cereti sa dea drumul monedei inapoi in sac, tot pe nevazute.
Apoi, introduceti si dv. Mana in sac, numarati pana la cinci si…spre surprinderea celor de fata


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org