Referat - Fondurile mutuale

Categorie
Referate Economie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
332
Etichete
fondurile, mutuale
Descarcari
257
Nota
0 / 10 - 0 voturi


Fondurile mutuale


Un fond mutual este o entitate fara personalitate juridica, constituita în baza unui contract de societate civila si este un instrument de investitie colectiv din care un numar mare de investitori individuali detin câte o parte relativ mica si limitata prin lege si care investeste în diverse instrumente ale pietelor financiar-bancare si de capital urmarind realizarea obiectivului financiar al fondului. Fondul mutual strânge bani de la mai multe persoane si îi investeste în actiuni, depozite bancare pentru a-si atinge obiectivul declarat, care poate fi cresterea agresiva a valorii unitatii de fond, asigurarea unor venituri regulate si cu risc mic pentru investitori.
Fondurile mutuale sunt administrate, conform reglementarilor în vigoare, de o societate de administrare cu obiect unic de activitate. Prin aceasta colectare de fonduri sub administrare unica, investitorul individual beneficiaza de mai multe avantaje:
Diversificare larga a portofoliului de investitii si dispersia riscului. Fondurile importante disponibile permit o larga diversificare a instrumentelor investitionale reducând astfel (dar nu eliminând) riscurile aferente unor anumite categorii de investitii (actiuni, depozite bancare etc.)
Lichiditate maxima a investitiei individuale. Investitorii individuali îsi pot lichida oricând, partial sau total, investitia transformând-o în bani la valoarea curenta a titlurilor, spre deosebire de alte instrumente care pot fi vândute mai greu sau cu un cost mai mare.
Administrarea profesionala a portofoliului. Societatea de administrare a unui fond cuprinde investitori profesionisti sprijiniti de analisti financiari care studiaza si monitorizeaza pietele financiare si companiile în mod individual si pe ramuri. Administrarea profesionala a investitiilor este în general accesibila persoanelor ce dispun de fonduri importante, dar fondul mutual face aceste servicii accesibile oricarui investitor la un cost rezonabil.
Transparenta. Conform reglementar


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org