Referat - Franz Schubert

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
509
Etichete
franz, schubert
Descarcari
286
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Viata lui Franz Schubert

Franz Schubert s-a nascut in Viena in 1797. Cand a fost foarte tanar tatal si fratele lui mai mare, l-au invatat sac ante la pian si la vioara. In cateva luni a invatat mai multe lucruri deapre pian decat stia tatal sau. Asadar can familia a descoperit talentul lui Franz au facut tot ce au putut cu un venit mic pentru a-i asigura o buna educatie. Pentru acest motiv el a fost trimis la Stadtkonvikt in Viena. Aici l-a intalnit pe Antonio Salieri care a fost foarte impresionat de abilitatile sale: “Cred ca l-a invatat insusi Dumnezeu”, a zis Antonio.
Schubert a plecat din Stadtkonvikt in 1813 si a studiat pentru a deveni professor anul urmator. In timpul celor 3 ani a invatat copii din scoala tatalui sau, darn u a uitat dragostea pentru muzica. In tot acest timp a compus o gramada de muzica’ a scris muzica neascultata de nimeni inafara de el; a scris doar pentru distractie. In timp de 2 ani a copus 2 simfonii si intre 200 – 300 de cantece, incluzand superpiesa “Gretchen am Spinnrade”, srisa de el la varsta de 17 ani. Cantecele sale i-au adus faima; el putea compune in fond cantece fara sa se gandeasca.
Schubert nu a fost niciodata priceput la strangerea banilor. In 1815 el l-a intalnit pe Franz von Schober, un student bun al pricipiului construirii unei familiisi un luptator reusit in privinta banilor. Schober a iubit muzica lui Schubert; el l-a convins pe Schubert sa paraseasca slujba de professor, care afecta inclinatiile lui spre muzica intr-un mod foarte prost, chemandu-l sa locuiasca cu el. Schubert a parasit vechea lui slujba si a fost un musician liber fara un castig sigur.
A fost acasa la Scober unde Schubert l-a cunoscut pe marele cantaret Johann Michael Vogl. Impreuna ei au facut parte din grupul “Schubertiadele”, un grup de prieteni care se intalnesc pentru unicul scop de a se distra. Ei insisi se amuzau si il ascultau pe Schubert interpretand o melodie la pian si pe Vogl care canta cantecele lui Schubert. Chiar daca


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org