Referat - Fuga de raspundere

Categorie
Referate Drept
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
331
Etichete
fuga, raspundere
Descarcari
238
Nota
0 / 10 - 0 voturi

FUGA DE RASPUNDERE

Am citit referatul „Distrugerea mediului” datat 25.10.2007 si pur si simplu m-am îngrozit. Ministere si autoritati locale dau vina una pe alta pentru nerezolvarea unor atributii comune cum ar fi de exemplu ridicarea unui copac doborât de trasnet sau a gunoaielor, ca sa nu mai vorbesc de neîndeplinirea unor importante sarcini asumate la intrarea în comunitatea europeana.
De-ar fi numai atât!
Zi de zi posturile de televiziune si marile cotidiene, între 2 „mângâieri” acordate partidului finantator, „dojenesc” celelalte partide pentru „mici omisiuni” în cele mai diverse domenii, în special economice, cauzate cica de „incompetenta” clientelei politice cocotate pe posturi cheie.
Nimeni nu pune punctul pe i, desi se aud din când în când firave solutii pentru spetele atacate.
Este notorie interventia Ministrul Justitiei de suspendare a procurorului anchetator care cerceteaza o fapta penala a sa.
Este arhicunoscuta si blocarea prin Lege a comisiei constitutionala care ancheteaza fapte ale legiuitorilor.
Cum de sunt posibile asemenea actiuni într-un stat de drept cum se pretinde România?
Cu ce pret se mentine, cramponat de scaune, un guvern ultra minoritar? Cu 25% sustinere, actualul guvern a trecut si legi organice care necesita doua treimi din voturile camerelor reunite.
Întotdeauna si oriunde pe glob cel care detine puterea trage spuza pe turta sa. Dar nu chiar ca în”tara care nu se vinde”.
Sa analizam putin cauzele.
De regula pestele de la cap se împute. Totusi speta este o exceptie.

Cu mici exceptii legiuitorul da Legi bune. Se poate obiecta ca aceste Legi nu au „expunerea de motive” si ca dese ori sunt tardive (dureaza mult prea mult legiferarea).
Aplicarea Legii presupune însa asumarea întelegerii ei sub sanctiunea unei interpretari eronate sau partinitoare. Neavând „expunerea de motive” accesoriu strict necesar corectei interpretari a literei sale, Legea devine caduca înainte de aplicare. Sunt astfel necesare „Instructiuni de Aplicare a Legii” e


  • Referate asemanatoare

Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org