Referat - Grecia

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
1013
Etichete
grecia
Descarcari
345
Nota
0 / 10 - 0 voturi





GRECIA CONTINENTALA




Situata in sudul Peninsulei Balcanice, Grecia cuprinde peste 2000 de insule, care se intind din Marea Ionica, la vest, pana in Marea Egee si spre Turcia, la est. Grecia continentala are granite cu Albania, Bulgaria, Turcia si Macedonia.
Aici traiesc majoritatea celor 10,2 milioane de locuitori ai tarii, din care o treime la Atena.
Desi una dintre cele mai vizitate tari europene, Grecia este putin cunoscuta. Statul grec modern dateaza abia din 1820 si nu prea are legatura cu imaginea atat de populara a Greciei antice. Situata la o raspantie geografica, Grecia imbina elemente specifice Balcanilor, Orientului Mijlociu si Mediteranei.
Pentru o tara relativ mica, avand o suprafata de aproape 132.000 km patrati, relieful Greciei se caracterizeaza prin mari diferente regionale. Aproape trei sferturi din teritoriu este muntos, nelocuit sau necultivat.
Ca forma de guvernamant Grecia este republica parlamentara. Activitatea sa legislativa este exercitata de Adunarea Nationala iar cea executiva de presedinte si consiliul de ministri, format in urma alegerilor legislative.
Fata de majoritatea vecinilor sai balcanici, Grecia este o tara prospera si stabila, dar dupa indicatorii economici occidentali este printre ultimele tari ale Uniunii Europene. Membra a Uniunii Europene din 1981, si cu orintare net capitalista, Grecia nu mai seamana astazi cu tarile Europei de est din de dinainte de 1989.

Istoria Greciei este aceea a unei natiuni, nu a unui tinut: potrivit grecilor, nationalitatea inseamna limba, religie, stramosi si obiceiuri si in cea mai mica masura teritoriu.
Peisajul Greciei continentale este de o frumusete salbatica, zona de coasta fiind presarata pe alocuri cu stanci, in interior existand masive muntoase, defilee si stanci, cu vulturi si alte pasari de prada. Diverstatea fantastica a vegetatiei este determinata de clima mediteraneeana.Defrisarea padurilor pentru agricultura si exploatarea lemnului a creat


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org