Referat - Holocaustul

Categorie
Referate Istorie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
591
Etichete
holocaustul
Descarcari
369
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Colegiul National „Ion Luca Caragiale”



































ELEV: VOINEA MIHAI – CRISTIAN
CLASA: XI – E
PROFESOR: PREDA ION











Holocaustul


I INTRODUCERE  
Holocaustul ( holo-întreg ; caustos-ars,gr.) reprezenta initial un ritual religios prin care o ofranda adusa zeilor era arsa în întregime. În zilele noastre cuvântul face legatura mai ales cu exterminarea aproape în totalitate a evreilor din Europa de catre Germania nazista.
În secolul XIX evreimea din Europa devenea din ce în ce mai emancipata si, în majoritatea tarilor, ajunsese sa aiba o situatie egala cu restul populatiei. Totusi, din când în când evreii erau defaimati si hartuiti de grupari antisemite care-i considerau o „rasa” straina, ce nu putea fi asimilata în interiorul culturii europene; însa acestea nu au initiat niciodata cu adevarat o campanie antisemita coerenta.
II PERSECUTIA EVREILOR GERMANI ÎNAINTE DE AL DOILEA RAZBOI MONDIAL
Când regimul nazist a ajuns la putere în Germania în ianuarie 1933, acesta a trecut imediat la adoptarea unor masuri antisemite sistematice. Un prim decret a reprezentat însasi definitia termenului evreu. Rolul crucial îl avea religia bunicilor unei persoane. Oricine avea trei sau patru bunici evrei era considerat automat de aceeasi confesiune, indiferent de apartenenta la comunitatea evreiasca. Cei pe jumatate evrei deveneau evrei numai daca aveau aceeasi religie sau daca erau casatoriti cu o persoana cu aceasta religie. Toti ceilalti jumatate-evrei si persoanele cu un singur bunic evreu erau denumiti Mischlinge (corcituri, hibrizi). Evreii si Mischlinge erau „non-arieni”. În doctrina nazista o astfel de subliniere a descendentei era privita ca o confirmare a „rasei”, dar scopul principal al acestor categorisiri era de fapt delimitarea unei tinte a legilor si directivelor discriminatorii.
A „Arianizarea” afacerilor
Între 1933 si 1939 s-au facut eforturi deosebite din partea Partidului Nazist, agentiilor guvernamentale, bancilor si a lumii afacerilo


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org