Referat - Ionel Popescu

Categorie
Referate Romana
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
558
Etichete
ionel, popescu
Descarcari
307
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Ionel Popescu este personajul principal al schitei ,,Vizita", scrisa de catre vestitul nostru dramaturg si prozator I.L.Caragia-le.El este unicul fiu al familiei Popescu;o familie instarita ,burgheza.
El este conturat de autor atât direct,cât si indirect.
Portretul fizic al personajului este abia schitat:Ionel Popescu Este un copilas foarte dragut in,de vreo opt anisori";asprctul lui exterior fiind prins in doar in cateva cuvinte:,,l-am gasit imbracat ca maior de rosiori,in uniforma de mare tinuta".
Caracterizarea eroului se face prin onomastica:Ionel este un nume des intalnit,ca,de altfel popescu.Autorul intentioneaza sa creeze prin acest nume un tip de copil rasfatat si fara educatie.
Portretul moral este alcatuit prin caracterizarea indirecta a personajului care se contureaza din comportament,fapte ,gesturi ,din felul cum vb si din atitudinea lui fata dee celelalte personaje:mama ,slujnica,musafirul..Limbajul personajului este si el mijloc de caracterizare indirecta.Ionel Popescu are doar cateva replici in intreaga schita, ceea ce dovedeste ca nu prea cunoaste mijloace de expresie.
Ionel este un baiat foarte obraznic .Obraznicia lui reiesind din Tonul obraznic pe care ii cere socoteala musafirului tutuindu-l.din atitudinea lipsita de resprect fata de adulti,in a caror discutie se amesteca si din comportamentul needucat al baiatului care se serveste cu dulceata direct din chesea si nu isi pune pe o farfurioara.
El este de asemenea si foarte rasfatat si de fiecare data cand face vreun rau ,mama il dojeneste putin cu multa balndete.Ionel Popescu este un baiat foarte neastamparat.Aproape ca da foc casei,face zgomote asurzitoare cu toba si trambita ,iar mamei s i musafirului le este imposibil sa mai discute.Mama intervine intr-un tarziu ,indemnandu-l cu mult calm sa mearga in camera alaturata ,deoarece deranjeaza musafirul:”Du-te dincolo ,mama ;spargi urechile dumnealui!Nu e frumos ,cand sunt musafiri.
Obsnuit sa faca doar ce vrea ,baiatul nesocotest


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org