Referat - Israel

Categorie
Referate Geografie
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
405
Etichete
israel
Descarcari
288
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Israel


Israel, tara localizata geografic în Asia de Sud-Vest, are iesire la Marea Mediterana, având granita la nord cu Libanul, în nord est cu Siria, în Est cu Iordania, si în sud cu Egiptul. Cel mai sudic punct al Israelului este Golful Aqaba, un brat al Marii Rosii. Israel a fost întemeiat în anul 1948. Are o suprafata de 21,596 km patrati, (aproximativ 8338 mile patrate). Aici se include Ierusalimul de Est, si Înaltimile Golan (regiune din sud-vestul Siriei, ambele cucerite de Israel în urma razboiului de 6 zile din anul 1967. Deasemenea Israelul a anexat Fâsia Gaza si West Bank-ul în urma razboiului, dar în urmat tratatelor de pace cu palestinienii aceste doua regiuni au intrat sub jurisdictie palestiniana. Ierusalimul este considerat cel mai mare oras al Israelului, dar datorita disputelor pentru Ierusalimul de Est, O.N.U. nu recunoaste acest oras drept capitala. Israelul are lungimea maxima de aproximativ 420 km, si o latime între 16 si 150 km.

Regiuni
- Galileea
- Câmpia Esdreaelon (Jezreel)
- Dealurile Judea si Samaria
- Negev.

Principalele orase: Desi Ierusalimul este considerat capitala Israelului, nefiind recunoscut de comunitatea internationala, Tel Aviv-ul a preluat aceasta functie. Alte orase:Tel Aviv Yafo, Haifa (cel mai mare port), Holon, Ramat Gan si Beersheva.

Istoria: iudaismului si a poporului evreu incepe in timpuri stravechi si continua sa existe si in ziua de astazi. Poporul evreu este unul dintre cele mai vechi popoare din lumea civilizata. Iudaismul se bazeaza pe ideea monoteismului etic si se ocupa in principal cu comportamentul etic al oamenilor unul fata de altul.
Biblia ebraica numita Torah este cea mai influenta carte din istoria omenirii. Cele Zece Porunci, documentul cel mai faimos din Biblie, au contribuit la imbunatatirea comportamentului etic uman mai mult decat orice alta lege din istorie. Dupa t


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org