Referat - Jocul,activitate fundamentala a copilului

Categorie
Referate Diverse
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
660
Etichete
joculactivitate, fundamentala, copilului
Descarcari
312
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Colegiul Universitar de Institutori Bucuresti

Referat
la Psihologia Varstelor






Tema: Jocul, activitate fundamentala a copilului



















Stim ca, fata de scoala unde invatarea este forma dominanta, in gradinita acesta este inlocuita cu jocul. Acesta este baza conceperii intregii activitati intructiv-educative. Fara joc nu se poate ajunge la o finalitate reala.Insa incepand cu grupa mare pregatitoare si pana la clasa a IV-A se foloseste jocul didactic.
Jocul didactic ajuta la instruirea copiilor, le consolideaza si le precizeaza cunostinte despre lumea inconjuratoare. Ele imbina armonios elementele instructive si exercitiul cu elementele distractive. Voi vorbi mai mult in capitolul II al referatului despre joc in invatamantul primar.
In capitolul III, dupa paralela realizata in capitolul II cu privire la joc si educatie, voi vorbi despre interdependenta ceror doua concepte, despre mondul in care jocul ajuta copilul in a se educa.



















Dupa J. Huizinga, jocul este o actiune specifica, incarcata de sensuri si tensiuni, intotdeauna desfasurata dupa regului acceptate de bunavoie si in afra sferei utilitatii sau necesitatii materiale, insotita de simtaminte de inaltare si de incordare, de voiosie si destindere.
Jocul nu este o actiune fara utilitate imediata, dar generatoare de distractie si reconfortare, de sentimente de placere si de bucurie. Datorita spontaneitatii, jocul reclama o imbinare armonioasa intre cerintele situatiei de joc si aptitudinile celor care se joaca.
Chateau spune ca jocul ofera posibilitatea aparitiei unor potentialitati care se concretizeaza selectiv si apare ideea ca jocul este o pregatire pt munca. Leontiev sustine ca jocul este o modalitate de exprimare a vietii psihice mai ales la varsta prescolara de exercitare a personalitatii : originea jocului rezulta din decalajul dintre cerintele mediului extern si posibilitatiule co


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org