Referat - Ludwig van Beethoven

Categorie
Referate Muzica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
1018
Etichete
ludwig, van, beethoven
Descarcari
577
Nota
0 / 10 - 0 voturi





Ludwig van Beethoven, unul dintre cei mai mari compozitori ai lumii, a fost incapabil sa-si auda propria muzica pentru cea mai mare parte a vietii sale adulte.
Nascut în Germania, la Bonn în 1770, Beethoven a început sa-si piarda auzul în 1802 iar în 1818 a devenit complet surd. Creatiile sale muzicale ca Simfonia a III-a si Simfonia a IX –a au depasit conventiile clasice traditionale impuse de creatiile lui Hazdn si Mozart.
Beethoven a avut o copilarie destul de nefericita, talentul sau muzical fiind supus capriciilor unui tata alcoolic.În 1789, pentru a-si întretine familia se angajeaza muzician la Curte.Primele sale compozitii sub tutele compozitorului german Christian Gottlob Neefe, atesta un talent deosebit astfel ca se ia hotarârea ca Beethoven sa studieze la Vienna cu Wolfgang Amadeus Mozart .Desi moartea lui Mozart survenita în 1791 nu a permis acest lucru, totusi Beethoven pleaca la Vienna devenind în 1792 elev al austriacului Joseph Haydn.
În prima decada a secolului al XIX-lea, Beethoven renunta la stilul liber de constructie al unor lucrari cum ar fi Septetul pentru coarde si instrumente pentru suflat Opus 20 (1800), adoptând stilul limbajului muzical proaspat si expresiv lasat Mostenire de Haydn si Mozart.În ciuda pretentiei sale exagerate ca “nu a învatat nimic de la Haydn”prin creatia sa Beethoven a demonstrat ca si-a însusit complet stilul clasic vienez în toate genurile instrumentale:simfonie, concert ,cuartet de coarde si sonata.Majoritatea lucrarilor sale mult interpretate în prezent au fost compuse în perioada 1803- 1812 cunoscuta sub numele de “perioada eroica”.
Faima lui Beethoven a atins apogeul în acesti ani, dar surzenia tot mai avansata, ale carei prime semne datau din 1798 I-au creat un crescând sentiment de izolare sociala.Treptat,în aceasta perioada, Beethoven si-a stabilit obiceiul de aschimba resedinta de la un sezon la altul.Îsi petrecea veril


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org