Referat - Lumea internetului

Categorie
Referate Informatica
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
463
Etichete
lumea, internetului
Descarcari
340
Nota
0 / 10 - 0 voturi






Timisoara


LUMEA INTERNETULUI




Internetul prezinta un subiect care preocupa in ultimul timp din ce in ce mai multa lume,iar multe sunt cartile despre Internet care presupun ca avem o pregatire in informatica si ca ne-ar placea sa stim orice lucruri stranii si hidosenii inutile despre Internet ,ca ne face placere sa memoram comenzi si optiuni imposibil de pronuntat.
Deoarece Internetul a evoluat in circa 30 de ani,aflat mult sub influenta unor oameni extrem de narozi,el a fost proiectat sa fie deosebit de usor de folosit de catre oamenii obisnuiti.La urma urmelor,cei mai multi utilizatori ai calculatoarelor n-au avut niciodata de-a face cu ceva atat de complex,dar in acelasi timp uimitor,ca Internetul.
Ce este de fapt Internetul?Dar Web-ul? Sunt ele oare acelasi lucru?
Pai,Internetul,Web-ul si tehnologiile care le fac sa functioneze se schimba mai repede decat le poate urmari cineva,insa sunt doua elemente la fel de importante si nu inseamna acelasi lucru.
INTERNETUL nu este un pachet de programe si nu se preteaza usor la explicatii pas cu pas pe care le furnizam de obicei pentru un singur program fix.El se aseamana mai degraba cu un organism viu care sufera mutatii cu o viteza uimitoare mult mai mult decat,de exemplu Word-ul sau Excel-ul,care stau linistite in calculatoarele noastre si-si vad de treaba lor.
Internetul,care este cunoscut si sub denumirea prescurtata de NET,este cea mai mare retea de calculatoare din lume.
Dar,ce este o retea?
O retea de calculatoare este,in esenta,un grup de calculatoare legate intre ele pentru a putea comunica intr-un fel oarecare,fiecare mesaj particular fiind indreptat catre un anumit calculator.
Net-ul,in realitate,nu este doar o singura retea --- este o retea de retele,de la mari si oficiale,cum ar fi retelele d


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org