Referat - Managementul unei firme

Categorie
Referate Management
Data adaugarii
acum 5 ani
Afisari
1156
Etichete
managementul, unei, firme
Descarcari
666
Nota
0 / 10 - 0 voturi

Managementul unei firme

Probleme supuse atentiei:
- notiuni generale despre o firma;
- factorii de productie si caracteristicile lor;
- combinarea factorilor de productie;
- costurile de productie;
- productivitatea factorilor de productie;

O firma este agentul economic care utilizeaza factori de productie pentru a produce bunuri pe care apoi le vinde altor firme, consumatorilor sau guvernului. Din motive evidente, o firma este adesea numita producator.
Productia este organizata fie de catre firme detinute de stat, numite corporatii publice, sau de catre firmele din sectorul privat, care pot îmbraca patru forme principale: propietari unici, care sunt în acelasi timp si manageri; parteneriate obisnuite, cu câtiva propietari cu responsabilitate totala; parteneriate limitate, cu câtiva parteneri obisnuiti si câtiva parteneri care nu sunt activi si care au o responsabilitate limitata; societati pe actiuni, cu responsabilitate limitata pentru multiplii lor propietari care, de obicei, nu sunt managerii firmei.
Pentru desfasurarea afacerilor o firma, indiferent de specificul sau, trebuie sa dispuna de o anumita suma de bani numita capital financiar sau capital banesc. O mare parte din capitalul financiar al unei firme va fi utilizat pentru a achizitiona bunuri de capital fizic de care firma are nevoie pentru productie. Exista doua ti-puri fundamentale de capital financiar utilizat de catre firme: drepturile, fonduri asigurate de catre propietari, si datoriile sau obligatiile banesti, fonduri împrumutate din afara firmei.
În ceea ce priveste obiectivul unei firme sau întreprinderi, ipoteza cea mai simpla, si admisa în mod curent, este ca producatorul cauta sa câstige cât mai multi bani, sa obtina profitul maxim. Nu este singura po-sibilitate: întreprinderea poate, în anumite cazuri, sa caute sa produca cât mai mult posibil sau sa urmareasca un obiectiv de ordin social (satisfacerea anumitor cereri prioritare, asigurarea anumitor prestari, deservirea unei anumit


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org