Referat - Manipularea maselor-mesajele subliminale

Categorie
Referate Psihologie
Data adaugarii
acum 4 ani
Afisari
327
Etichete
manipccarea, maselormesajele, subliminale
Descarcari
209
Nota
0 / 10 - 0 voturi



Manipularea maselor-mesajele subliminale



In ultimul secol ,tehnologia a devenit un element cheie al societatii unane ,evolutia sa fiind una din principalele preocupari ale oamenilor in general. Pe langa efectele positive ale acestei dezvoltari ,obsservam si o evolutie puternica a materialismului tehnologic in detrimentul dezvoltarii spirituale.Din ce in ce mai des unele aspecte ale acestei culturi industriale care ne fac sa sintim ca una dintre trasaturile cheie cu care a fost inzestrat omul de la Dumnezeu este lezata:liberul arbitru.
Mecanismul de alterare a mintii se bazeaza pe tehnologia purtatoarei subliminale:Spectrul Imprastiat de Sunete Tacute(SSSS),numit uneori si S-quad sau Squad.Acest principiu a fost dezvoltat de catre Dr. Oliver Lowery din Norcross –SUA.
Acest sistem este decrat ca un sistem militar sau de introducere a emotiilor pozitive ,dar aceasta perspective nu este atat de restransa.Presedintele companiei Silent Sounds Inc. declara intr-o scrisoare din 13dec 1996:…..(1)
Aceasta problema nu este insa atat de recenta .In anii 60’-70’ se vorbea de un numar mare de tineri care se presupunea ca s-au sinucis din cauza mesajelor subliminale transmise de muzica pe care o ascultau.Tendinta de suicid nu este insa singura transmisa de aceste mesaje:un exemplu concret ar fi cel al tehnicii redarii inverse , in cazul formatiei Queen .Este voba aici de melodia “Another one bites to dust” care redata invers pe un disc vinil ar suna astfel: “Start to smoke cocain”.Cu referire concreta dar fara insa a generaliza ,putem aduce in discutie rock-ul si curentul hipiot.Totodata in unele melodii rock ale unor formatii mai vechi si mai ales contemporane mesajele subliminale au o puternica tenta satanista.Este cunoscut chiar ca faimosul Alice Cooper ,pe numele sau adevarat Vincent Fournier a participat cu ani in urma la un ritual satanist in timpul caruia corpul sau a fost ocupat de un spirit al satanei.. Alice Cooper declara: Spiri


Copyright © Toate drepturile rezervare. 2008 - 2024 - Referatele.org